Detroniseret S-boss: Jeg kommer tilbage

- Når politiet har renset mig, rejser jeg injuriesag, siger Tommy Kamp, der trækker sig som S-formand i Køge for partiets skyld

- Jeg kommer tilbage med 700 kilometer i timen, bebuder Tommy Kamp. (Polfoto)
- Jeg kommer tilbage med 700 kilometer i timen, bebuder Tommy Kamp. (Polfoto)

Eks-formanden for Socialdemokraterne i Køge, Tommy Kamp, lover, at han kommer tilbage 'med 700 kilometer i timen', når politiet har afvist en anmeldelse for bestikkelse, sådan som politikeren forventer.

Comeback'et vil inkludere et sagsanlæg for injurier mod to lokale café-ejere, der står bag beskyldningerne samt dagbladet B.T., som har bragt påstandene videre, siger Tommy Kamp til ekstrabladet.dk.

Efter en månedlang kampagne bøjede han sig tirsdag eftermiddag for presset og trak sig som S-formand i Køge.

Gratis mad med Sass
- En desperat lokal tv-mand og to cafeejere kan fortsætte med at anklage mig for hvad som helst. Men Socialdemokratiet bliver blandet ind i det hele, og nu må partiet kobles af sagen. Det næste bliver vel, at de beskylder mig for at være ansvarlig for A-kraftulykken i Japan, siger Tommy Kamp.

Med lokale restauratører som kilde er Tommy Kamp blevet anklaget for at have spist gratis på Café Vanilla på Torvet i Køge. Til gengæld skal han have lovet at sikre stedet en lukrativ bevilling til at servere udendørs.

Også Tommy Kamps gode ven og partifælle - Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen - er blevet draget ind i sagen. Sass bor i Køge og skal have spist og drukket gratis med Kamp på Café Vanilla.

Penge for voldsdom
Men mad og drikke er ikke nok. Tommy Kamp er også beskyldt for at have modtaget tøj og en cykel af restauranten, der har anmeldt den lokale S-partiboss til politiet for bestikkelse.

Senest er han ifølge B.T. blevet meldt til politiet for at love en privat person 25.000 kr, hvis manden kunne skaffe en voldsdom til et afhoppet socialdemokratisk byrådsmedlem, den lokale ltv-mand Niels Gisli. Der har været en voldssag, men den er droppet, oplyser lokalpolitiet til B.T.

Tommy Kamp opfordrer sine fjender til at melde ham for alle beskyldningerne.. Han er sikker på, at politiet vil afvise det hele. Derefter vil han tage sine modtræk.

- Vil vi se dig som S-formand igen, når sagen er afsluttet, sådan som du forventer?

- Det må medlemmerne afgøre, siger Tommy Kamp.