Udskriv valget 1. maj, Løkke

Rød blok vil ikke indrømme, at det irriterer den, at Lars Løkke venter med at udskrive valg til efter 1. maj-talerne. Men kom nu alligevel i gang, siger de

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten synes godt Lars Løkke kun tage sig sammen og udskrive valg snart. På søndag, f.eks. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)
Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten synes godt Lars Løkke kun tage sig sammen og udskrive valg snart. På søndag, f.eks. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)

Alle taler om valget, men ingen gør noget ved det.

Og det er helt bevidst - i hvert fald fra regeringens side.

– Vi skylder ikke Helle Thorning-Schmidt eller Villy Søvndal (SF) noget. Derfor ser vi ingen grund til at give dem gode kort på hænderne, når de 1. maj er ude at holde store taler, som en af VK-blokkens topforhandlere har sagt til Ekstra Bladet.

Men der er nu rigeligt at tale om, selvom hverken valgdatoen kendes eller 2020-forhandlinger er landet, mener oppositionen.

- Vi ville da gerne have haft det valg, men der er jo nok tale om, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, og giver sig til at remse op: Halvveringen af dagpengeperioden, afskaffelsen af efterlønnen, nedskæring på uddannelsesområdet, angreb på den danske model ...

- Det ville da klæ' Lars Løkke at udskrive det valg. 1. maj ville da være en god dag at udskrive valg på, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Shmidt-Nielsen, til ekstrabladet.dk.

Det er på tide, at der sker noget, siger hun.

'Alt bliver godt igen - efter valget'
- For mens han (Løkke, red.) fedter rundt og laver ingenting, går der tusindvis af mennesker rundt, som ikke har noget arbejde, og der er tusindvis af mennesker i meningsløs aktivering.

Og samtidigt bliver der skåret på børnehaver, folkeskoler og hospitaler. Og det kræver et valg at få rettet op på, tilføjer Johanne Schmidt-Nielsen,

Hos SF har de ikke svært ved at finde 1. maj-emner til talerne.

- Jeg vil tale om regeringen, som er kørt fast og de forringelser af efterlønnen og velfærdsystemet, som er gang med sammen med Dansk Folkeparti, siger SF's Holger K. Nielsen, der selv har et travlt program 1. maj.

'Regeringens vrangforestillinger'
Men når nu 1. maj ikke kan bruges til at tale om en konkret valgdato, skal den bruges til at skære forskellene på de to blokke ud i pap.

- Jeg mener, der er en meget, meget klar idemæssig forskel i opfattelsen af, hvad det er for et samfund vi skal have, siger Mogens Lykketoft.

Valgdato eller ikke valgdato påvirker nu ikke Socialdemokraternes tidligere finansminister Mogens Lykketoft, siger han. Han vil bl.a. bruge arbejdernes kampdag på at gøre op med regeringens 'vrangforestilling' om, at Løkke og co. er 'så og så økonomisk ansvarlige'.

- Alle de problemer, de prøver at finde løsninger på nu, har de selv skabt. Det med, at det er finanskrisen skyld, det er en stor overdrivelse, siger Lykketoft til ekstrabladet.dk og peger på 'den ene haglbyge af ufinansierede skattelettelser efter den anden'.

1 af 2 De ville gerne have talt om valget, rød blok, men emner til 1. maj-taler mangler de nu ikke. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)
2 af 2 Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten synes godt Lars Løkke kun tage sig sammen og udskrive valg snart. På søndag, f.eks. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)