Unge tvinges til at føre valgkamp for Lene

Natasha Larsen går på kursus 30 om ugen for at lære at søge job, men hun bruger de 21 af timerne på at lave valgplakater for Lene Espersen

Natasha Larsen bruger 21 timer om ugen på at lave valgplakater til Lene Espersen(Privatfoto)
Natasha Larsen bruger 21 timer om ugen på at lave valgplakater til Lene Espersen(Privatfoto)
Følg Politik

Unge arbejdsløse på Fyn tvinges til at føre valgkamp for den tidligere konservative partiboss Lene Espersen. Siden jul har en halv snes kontanthjælpsmodtagere i 21 timer om ugen siddet og klistret valgplakater sammen for folketingskandidater for især Det Konservative Folkeparti, men også for Venstre.

Det foregår på Jobcenter Kerteminde i Munkebo, hvor de unge er på kursus 30 timer hver uge for at lære at søge job i det private erhvervsliv.

- Men vi bruger kun ni timer om ugen på at sidde ved en computer og søge job. De sidste 21 timer sidder vi og klistrer Lene Espersens portræt på stift pap og klipper huller i plakaten, så de er lige til at hænge op i lygtepælene, fortæller 20-årige Natasha Larsen.

- Før Lene Espersen var det alle mulige andre folketingskandidater fra især Konservative, men også nogle fra Venstre.

Som hjemmeboende under 25 år får Natasha lige præcis 3123 kr. om måneden for at klistre plakater. Eller 23 kr. i timen. Beløbet er skattepligtigt. Sådan er reglerne.

- Jeg synes jo ikke ligefrem, det er særligt motiverende at sidde og klistre Lene Espersen op på en plakat. Og jeg kan heller ikke se, det kvalificerer mig til at få et arbejde. Jeg finder da aldrig job på den måde, mener Natasha.

Trækker i min kontanthjælp
Hun og jobcentrets øvrige kontanthjælpsmodtagere har adgang til en computer ni timer hver uge.

- Hver tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken otte til klokken 11 sidder vi og søger efter arbejde på nettet. Det giver da en vis mening, selv om der stort set ingen job er at få her i området. Min egen stedfar arbejdede på Lindøværftet, men det er jo lukket som så meget andet her på egnen, fortæller Natasha Larsen til Ekstra Badet.

- Men hvis jeg nægter at klistre konservative politikere op på pap, trækker de mig i kontanthjælp, så jeg har ikke rigtig noget valg.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Lene Espersen, der ifølge hendes spindoktor er ude at rejse.

Synes du, det er i orden, at unge tvinges til at føre valgkamp? Skriv din mening under artiklen.

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (koster alm. takst)

Læs hele historien i Ekstra Bladet onsdag

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind