Afviser alment og flytter i luksuslejligheder

Folketinget tilbyder nu medlemmer gratis lejligheder ved Det Kgl. Teater

(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)

En række folketingsmedlemmer fra provinsen er netop nu ved at flytte ind i helt nyrenoveret ejendom, som Folketinget har købt i Tordenskjoldsgade i København.

Boligselskabet KAB har ellers tilbudt folketingsmedlemmerne lejligheder i et alment boligbyggeri på Borgbjergsvej i Kgs. Enghave ikke langt fra Christiansborg, men det har politikerne blankt afvist.

Det skriver Ekstra Bladet søndag.

– Jeg er ærgerlig over, de har valgt at bruge pengene på den måde, når nu vi havde boliger til dem. Det har åbenbart været vigtigt for politikerne at bo i fem minutters gåafstand fra Christiansborg, frem for et sted, hvor det tager 5-10 minutter med bus, siger Jesper Nygaard, der er direktør for KAB, til Ekstra Bladet.

Folketinget har betalt 125 millioner kroner for ejendommen, hvor der er blevet indrettet 49 lejligheder. De bliver stillet gratis til rådighed for medlemmer, der bor langt fra København.

Lejligheder, der er mellem 50 og 60 kvadratmeter, er ifølge et udlejningsfirma rigtig attraktive.

Scandia Housing har specialister i udlejning af eksklusive tidsbegrænsede lejemål. Et behov, der minder meget om det, som Folketinget har.

Direktør Peter Høyer siger, at han ikke ville have lejlighederne på lager i lang tid.

- Tordenskjoldsgade er så godt, som det overhovedet kan blive. Det er en type lejlighed, der er stor efterspørgsel på, siger Peter Høyer.

Han vurderer, at han kunne få 7800 kroner i husleje om måneden for lejlighederne. Dertil komme forbrug på cirka 1000 kroner- altså samlet 8.800 kroner.

Folketingets formand Thor Pedersen (V) finder det langt bedre at bo i de nyistandsatte lejligheder frem for hos KAB.

- Stop nu den snak om Sydhavnen - så kunne du også sige, hvorfor kunne de ikke flytte på Christiania! Altså jeg har skrevet under på Grundloven. Jeg har ikke skrevet under på Janteloven.

- Og når man er valgt til Folketinget, skal man ikke have det problem, at man skal tænke på, hvor man skal bo. Det er løst. I kalder det luksus. Jeg kalder det - øh - en god, solid kvalitet på boliger, siger Thor Pedersen til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere