USA vil fremlægge politik for Nordafrika

USA vil gøre endnu et forsøg på at få Israel til at forhandle fredsaftale med palæstinenserne

Præsident Barack Obama vil i løbet af de kommende uger fremlægge den amerikanske regerings politik i forhold til landene i Mellemøsten og Nordafrika. Det oplyste udenrigsminister Hillary Clinton tirsdag.

Samtidig vil USA gøre nok et forsøg på at promovere fred mellem palæstinenserne og Israel. Det fortalte Clinton til en gruppe af amerikanske og arabiske politikere.

Obamas bestræbelser sidste år på at få israelerne og palæstinenserne til at gå i gang med direkte fredsforhandlinger førte ingen vegne, og han er under pres for at få etableret en ny dialog. Ellers er der udsigt til, at palæstinenserne vil anmode FN om at godkende en palæstinensisk stat.

- Præsidenten vil detaljeret tale om Amerikas politik i Mellemøsten og Nordafrika i løbet af de kommende uger, sagde Clinton på the U.S.-Islamic World Forum. En sammenkomst arrangeret af Qatar og tænketanken Brookings Institution.

- Udgangspunktet er, at USA's kerneinteresser og værdier ikke har ændret sig. Det omfatter vores engagement i at promovere menneskerettigheder, finde en løsning på langvarige konflikter, modarbejde truslerne fra Irak samt bekæmpe al Qaeda og dets ekstremistiske allierede, sagde Clinton.