S-SF vil give skattefordele til selskaber

Oppositionen er klar til at give erhvervslivet nye midlertidige skattefordele for at skabe mere vækst

Frem til udgangen af 2012 skal virksomhederne kunne afskrive investeringer i nye maskiner med det samme i stedet for over nogle år.

Sådan lyder et af hovedelementerne i et kommende vækstudspil fra S og SF, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Forslaget giver virksomhederne en markant skattefordel i det første år, fordi hele investeringen kan trækkes fra i skat med det samme.

Formålet med afskrivningen er at sætte gang i de private investeringer, skabe job og forny produktionsapparatet, så danske virksomheder bliver mere konkurrencedygtige.

- Det er et tilbud til en virksomhed, som overvejer at flytte væk fra Danmark. Det her giver en større fordel i at investere i arbejdspladser her i landet, så vi sikrer flere af de fremtidige job, siger SF-formand Villy Søvndal til Ritzau.

S og SF's forslag vil slå et hul i statskassen på 18 milliarder kroner i 2012, men pengene kommer ind igen, fordi virksomhederne så ikke kan afskrive i de følgende år, fastslår S-formand Helle Thorning-Schmidt.

- Der er behov for at kickstarte dansk økonomi, og vi gør det attraktivt at investere her og nu, siger hun til Jyllands-Posten.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skriver i en mail til Ritzau, at forslaget er interessant, da oppositionen snart skal forholde sig til regeringens vækstplan.

- Hvis forslaget er udtryk for, at S og SF er ved at forstå, at det er det private erhvervsliv og ikke verdens største offentlige sektor der skal stå for væksten, virker det lovende for forhandlingerne, siger Brian Mikkelsen.