LA vil tage kontanthjælpen fra rockere

Kan man tage kontanthjælpen fra burkaklædte kvinder, så kan den også fratages mænd med HA-rygmærker, mener LA

- Tag nu den kontanthjælp fra rockerne!

Sådan lyder opfordringen fra spidskandidaten for Liberal Alliance i Østjylland, Ole Birk Olesen.

Ole Birk Olesen reagerer på en artikel i Nordjyske.dk, som fortæller, at 38 af Aalborgs 118 rockere modtager kontanthjælp - ofte endda uden at komme i aktivering som andre ledige.

Men hvorfor modtager de overhovedet kontanthjælp, lyder spørgsmålet fra Liberal Alliances spidskandidat i Østjylland.

- For at modtage kontanthjælp skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og det gør man simpelthen ikke, hvis man insisterer på at gå rundt med et rygmærke, der fortæller, at man er kriminel, siger han og fortsætter:

- Der er selvfølgelig ingen arbejdsgivere, der vil ansætte folk, der er så stolte af at være kriminelle, at de ligefrem skilter med det på deres tøj. Går man derfor med sådan et rygmærke, så er man selv ude om, at man er ledig.

Ifølge Ole Birk Olesen er der i bistandsloven mulighed for at nægte udbetaling af kontanthjælp til folk, der for eksempel på grund af deres beklædning ikke reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Det har man set i forbindelse med kvinder, der bærer burka, hvor mindst tre store kommuner - Århus, København og Frederiksberg - tidligere har meddelt, at de ikke vil udbetale kontanthjælp med netop den begrundelse, at burkaklædte kvinder ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

- Når man kan lukke kassen for kvinder, der går med burka, så kan man selvfølgelig også gøre det for mænd, der går med HA-mærke på ryggen, siger Ole Birk Olesen.

Af 118 registrerede rockere er 22 på sygedagpenge, 13 er førtidspensionister og 38 er på kontanthjælp. Rockerne har ifølge Skat tilsammen en gæld til det offentlige på 16 millioner kroner.