Sass vil ikke finde sig i narkorygter

Pressejurist støtter, at Henrik Sass Larsen vil have svar på, hvad han skal finde sig i af rygter i medierne

Henrik Sass Larsen (S) har fået nok af rygter. Derfor går han nu til Pressenævnet (Foto: Benjamin Kürstein)
Henrik Sass Larsen (S) har fået nok af rygter. Derfor går han nu til Pressenævnet (Foto: Benjamin Kürstein)
Følg Politik

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen har fået nok. Nu vil han finde ud af, hvor meget han skal finde sig i at læse og høre af rygter om sig selv i medierne.

Senest er han blevet sat i forbindelse med køb af amfetamin efter en politiaktion, hvor to mænd blev anholdt og sigtet for besiddelse af en 'pæn portion' amfetamin.

Det var Køge.tv, der onsdag aften skrev på sin hjemmeside, at den ene, der blev anholdt ved politiaktionen, under det lukkede grundlovsforhør satte Henrik Sass Larsen i forbindelse med køb af ulovlige piller. De skrev dog ikke, at der skulle være tale om amfetamin, og Køge.tv fortalte onsdag aften i en samtale med eb.dk, at de ikke vidste, hvad det var for nogle piller, der var tale om. Blot, at det var ulovlige piller.

Læs også:Køge.tvs artikel om Sass Larsen

Senere onsdag aften skrev bt.dk, at Sass Larsen var blevet beskyldt for at have købt amfetamin med henvisning til Køge.tvs historie.

Landsbysladder
Det vil Henrik Sass Larsen ikke finde sig i, Derfor går han nu til Pressenævnet.

- Jeg ved godt, at man aldrig kan undgå bysladder, men nu vil jeg have svar på, hvor langt landsdækkende medier kan tillade sig at gå, når de citerer lokale rygter og hjemmesider, siger Henrik Sass Larsen til ekstrabladet.dk

Det var under en narkorazzia i går, at politiet anholdt to personer på en cafe på Torvet i Køge. Ved det efterfølgende lukkede grundlovsforhør skulle den ene af de anholdte altså have nævnt, at Henrik Sass Larsen har købt ulovlige piller af ham, ligesom manden også har fortalt det til Køge.tv forud for politiaktionen.

Pressejuristen Oluf Jørgensen fra journalisthøjskolen i Aarhus mener, at det er klogt af Henrik Sass Larsen at gå til Pressenævnet.

- Der sidder bl.a. en højesteretsdommer og repræsentanter for mediernes organisationer. De kan give en uvildig vurdring af, hvad en politiker og andre kendte skal finde sig i, men man skal stadig huske på, at facebook og twitter ikke hører under Pressenævnet, siger Oluf Jørgensen til ekstrabladet.dk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU