Løkke: Jeg har respekt for Holger

Holger er en stærk gut, mener Lars Løkke, der må svare på spørgsmål om den treåriges holdning til efterlønnen

Lars Løkke er også en del af Holger-bølgen (Foto: Mogens Flindt)
Lars Løkke er også en del af Holger-bølgen (Foto: Mogens Flindt)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommenterer lille Holgers modstand til forringelser af efterlønnen.

- En person, der har fyldt mere end både Obama og Gaddafi, det har været lille Holger fra Nordjylland. Ifølge hans Facebook-profil er han stor modstander af efterlønsreformer. Kan du være bekymret over, at en profil af den karakter er modstander af regeringens tilbagetrækningsreform?

Sådan lyder et af journalisternes spørgsmål ved statsministerens ugentlige pressemøde tirsdag.

- Jeg har ikke været inde at se lille Holgers Facebook-profil, det vil jeg straks gøre. Først og fremmest er jeg ligesom resten af Danmark glad for, at han er fundet i god behold, siger Lars Løkke og fortsætter:

- Han synes at være en rigtig, rigtig stærk gut. Og hvis han allerede har gjort sig bevidste tanker om, hvordan han vil være stillet i sin tredje alder, så fremmer det min respekt for sådan en lille fyr, forklarer statsministeren.

Den treårige Holger, der løb væk og blev fundet igen, er blevet et mere end varmt samtaleemne på alverdens medier. Og nu også til statsministerens pressemøde.

Holger har 45 venner på sin Facebook-profil og er blandt andre fan af siderne 'STOP forringelserne af efterlønnen' og 'Bevar Efterlønnen'.

Ud over Løkke har også Anders Samuelsen (LA) og Søren Pind (V) udtalt sig om den stærke gut. Og måske har han set det, for begge politikere har udtalt sig på Facebook.

'Indsatslederen og Holgers far konstaterer, at det ikke er for ingenting, at knægten er rødhåret. Som far til hele to rødhårede vildbasser kan jeg bekræfte: de er ikke nemme at holde nede', skriver LA's formand.

Også integrationsminister Pind glæder sig over fundet af rødtoppen.

'Miraklernes tid ikke er forbi', skriver han blandt andet.

Hvordan den treårige Holger er blevet så dygtig til at bruge computer, melder profilen ikke noget om.