Annonce:
Annonce:

EU-Parlamentet ramt af lobbyist-skandale

Sag om bestikkelse i EU-Parlamentet fælder to tidligere ministre

Annonce:
Følg Politik

Det går ikke at være både politiker og lobbyist på samme tid. Det er nu gået op for to tidligere ministre og højtstående EU-parlamentarikere.

Efter beskyldninger om at have modtaget store summer penge fra lobbyister for at ændre på lovgivningen har Østrigs forhenværende indenrigsminister Ernst Strasser og den tidligere slovenske udenrigsminister Zoran Thaler valgt at forlade EU-Parlamentet.

Det sker, efter at den britiske avis The Sunday Times har afsløret politikernes skjulte dagsorden.

- Selvfølgelig er jeg lobbyist, siger Ernst Strasser i en hemmelig videooptagelse foretaget af The Sunday Times.

Østrigeren, der er medlem af det konservative parti i EU-Parlamentet, indrømmer, at han har fem klienter, der betaler ham 100.000 euro om året for at udføre indflydelse på EU-politikken.

Annonce:

The Sunday Times har været på sagen i otte måneder, hvor journalister fra avisen blandt andet har udgivet sig for at være virksomhedsejere, der ville betale parlamentarikerne for at få indflydelse.

Mens Ernst Strasser tog konsekvensen af afsløringerne allerede søndag aften, afviste Zoran Thaler i første omgang alle anklager om bestikkelse.

- Jeg har aldrig taget imod nogen af de penge, jeg blev tilbudt, og jeg havde ingen intention om at gøre det i fremtiden, skrev Thaler, der er medlem af den socialdemokratiske gruppe, på sin hjemmeside søndag aften.

Mandag valgte Zoran Thaler alligevel at tage konsekvensen af beskyldningerne og opgive sit mandat i parlamentet.

- Min tilbagetrædelse skal gøre det muligt at undersøge alle kendsgerninger i dette forsøg på at tilsværte mit navn, skriver Thaler på sin hjemmeside.

Også den tidligere rumænske vicepremierminister Adrian Severin er under stærk mistanke for at knytte tætte og ulovlige bånd med lobbyister. Han har dog endnu ikke valgt at trække sig.

EU-Parlamentet har iværksat en stor undersøgelse af hele sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: