Henriette Kjær trækker sig

Henriette Kjær trækker sig som gruppeformand og politisk ordfører for de konservative

(Arkivfoto: Jan Unger)
(Arkivfoto: Jan Unger)

Henriette Kjær er færdig som politisk ordfører og gruppeformand for Konservative. Det meddeler partiet i en pressemeddelelse, der også afslører, at hun ikke stiller op til Folketinget ved næste valg.

- Jeg har efter nøje overvejelse besluttet mig for bede Lars Barfoed om at blive fritaget for mine hverv som gruppeformand og politisk ordfører, siger Henriette Kjær i pressemeddelelsen.

Læs også: Carina erstatter Henriette

- Jeg fortsætter i Folketinget frem til det kommende folketingsvalg og vil passe de arbejdsopgaver, jeg bliver stillet overfor. Men jeg har besluttet ikke at genopstille ved næste folketingsvalg trods den varme støtte, jeg modtog ved min opstillingsgeneralforsamling i Århus i mandags.

Henriette Kjærs retræte kommer efter de sidste ugers afsløring af, at hun stadig - fem år efter, hun første gang måtte trække sig som minister på grund af dårlig privatøkonomi - har rod i de private finanser.

Læs også: Kjær to gange tæt på tvangsauktion

- Alle har ret til et vist privatliv. I den senere tid har det stået mig lysende klart, at hvis denne ret også skal gælde mig, så kan jeg ikke fortsat have et arbejdsliv i politik, siger Henriette Kjær i pressemeddelelsen.

Henriette Kjær har ingen yderligere kommentarer til sin beslutning – og stiller ikke op til interviews.

- Jeg har stor respekt for Henriette Kjærs beslutning om at trække sig fra sine politiske poster i partiet. Hun har været udsat for voldsom mediestorm på baggrund af privatøkonomiske anliggender, der i den seneste tid desværre har skygget for hendes store politiske indsats for vores parti. Henriette Kjær har samtidig oplyst mig, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. Det beklager jeg meget, for hun er en dygtig politiker og en god konservativ kammerat, siger Det Konservative Folkepartis partileder Lars Barfoed i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen