Lene er færdig som konservativ leder

Et flertal i den konservative folketingsgruppe vil have en ny partileder inden weekenden, hvad enten Lene Espersen vil eller ej

Len Espersen er fortid som K-partiformand, siger flere kilder. (Arkivfoto: Benjamin Kürstein)
Len Espersen er fortid som K-partiformand, siger flere kilder. (Arkivfoto: Benjamin Kürstein)

Tilliden til Lene Espersen er nu helt væk.

En konservativ kilde bekræfter over for ekstrabladet.dk, at Lene Espersen nu er fortid som partileder, fordi økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen - og dermed resten af folketingsgruppen - nu vil have en ny leder.

Ifølge kilden blev der på gruppemødet her til morgen ikke nævnt navne på efterfølgeren. Alt peger dog på justitsminister Lars Barfoed som ny konservativ partiformand, hvilket betyder, at Brian Mikkelsen vil fortsætte som nummer to i partiet.
Læs også: Dugfrisk meningsmåling: Brian ryger ud

Før gruppemødet i dag havde kun meget få konservative folketingsmedlemmer nogen kommentarer til partiets krise.

- Selvfølgelig gør jeg det, var alt partiets retsordfører, Tom Behnke, svarede på spørgsmålet om han bakkede op om Lene Espersen.

Summemøde i folketingssalen
Efter mødet var det ikke til at trække en kommentar ude af medlemmerne af gruppen. En gruppe centrale medlemmer gik sammen direkte til folketingssalen, hvor justitsminister Lars Barfoed var bundet hele formiddagen af førstebehandling af forslag til ny lov om offentlighed i forvaltningen.

Inden mødet begyndte, havde Barfoed i en sidegang en længere snak med økomoni- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, finans- og skatteordfører Mike Legarth, retsordfører og gruppenæstformand Tom Behnke og den ambitiøse unge Rasmus Jarlov, som så sent som onsdag aften var det eneste medlem af folketingsgruppen, som lod sig invitere til en snak i DR2's sene aftenprogram Deadline, hvor han entydigt bakkede op om Lene Espersens lederskab.

Brian Mikkelsen havde opsummeret
Men inden Lars Barfoed forsvandt ind bag folketingssalens skærmende døre, afviste han dog ikke direkte, at han var på vej til at blive ny partileder.
Læs også: K-spids i København: Lene bør gå

Nu erfarer TV2 News imidlertid fra flere kilder, at Brian Mikkelsen rundede dagens gruppemøde af med at opsummere og konkludere, at der ikke er opbakning til Lene Espersen.

Kilder siger derfor til TV2 News, at de konservative vil have en ny partileder inden weekenden.

Det er endnu uvist, om Lene Espersen vælger selv at gå. Men hvis ikke hun gør det, vil et flertal i folketingsgruppen tvinge hende til det.