Sarah Palin svarer igen: Jeg hader vold

Sarah Palin tager til genmæle mod beskyldningerne om, at hun har medansvar for skudmassakre

Republikaneren Sarah Palin er i modvind efter skyderiet i Arizona. (Foto: AP)
Republikaneren Sarah Palin er i modvind efter skyderiet i Arizona. (Foto: AP)

Den amerikanske højrepolitiker Sarah Palin har været påfaldende tavs, efter at en ung mand gik amok og skød kongreskvinden Gabrielle Giffords og 19 andre personer ved et vælgermøde i Tucson, Arizona.

Men i aftes kommenterede den tidligere Alaska-guvernør tragedien i en e-mailbesked til den konservative talkshowvært Glenn Beck.

– Jeg hader vold. Jeg hader krig, skrev Sarah Palin ifølge Glenn Beck, der læste op af e-mail-beskeden under et radioshow.

På dødsliste
Skuddramaet er dybt pinlig - og potentielt ødelæggende - for den kontroversielle højrefurie.

Forud for midtvejsvalget i november havde Sarah Palin nemlig sat Gabrielle Giffords, 40, på en ’dødsliste’ over demokratiske politikere, som skulle væltes. Det skyldtes Giffords støtte til Obamas sundhedsreform.

Samtidig havde Sarah Palin markeret Giffords valgdistrikt i det sydlige Arizona med et sigtekorn. Hun opfordrede desuden sine tilhængere i Tea Party-bevægelsen til at ’lade’ deres våben og ’rette sigtekornet’ mod demokraterne.

Læs også: Hun stoppede morderen

Det vides endnu ikke, om den 22-årige gerningsmand, Jared Loughner, var inspireret af Palins farverige udtalelser. Men Palin kritiseres alligevel for, at hendes kommentarer har gødet jorden for massakren, der kostede seks personer livet.

Politisk motiveret
Sarah Palin mener, at kritikken er politisk motiveret.

– Vores børn vil aldrig opleve fred, hvis politikere udnytter situationen og portrætterer alle de andre som nogle, der opfordrer til terror og vold. Tak fordi du sender dette budskab af sandhed og kærlighed og Gud som svar, skrev hun til Glenn Beck.

Læs også: Giffords så det komme

Sarah Palin er ikke alene om at være i modvind efter blodbadet i Arizona.

Den amerikanske Tea Party-bevægelse forsvarer deres bevægelse mod ’uhyrlige’ påstande om, at deres retorik førte til attentatforsøget.

Venstre-anarkist
I en fællesmail til bevægelsens økonomiske støtter hedder det, at bevægelsen er ’forfærdet’ over nedskydningen af Gabrielle Giffords.

– Vi har intet at gøre med denne forfærdelige, tragiske hændelse, hedder det i mailen, der fortsætter:

– Men vi vil fortsat kæmpe for dette land, som vil elsker, lyder det fra Tea Party-bevægelsen, der beskriver gerningsmanden som en ’venstreorienteret anarkist’.

1 af 3 Jarad Loughner, 22, beskrives som psykisk ustabil, men spørgsmålet er, om han også var påvirket af den seneste tids hårde politiske retorik i USA? (Foto: AP)
2 af 3 Glenn Beck er både TV- og radiovært i USA. Og så er han en god ven af Sarah Palin. (Foto: AP)
3 af 3 Republikaneren Sarah Palin er i modvind efter skyderiet i Arizona. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen