Giffords modstander: Fjern hende - brug en M16

Republikanernes kandidat til kongressen, Jesse Kelly, brugte retorik om våben i valgkampen mod Gabrielle Giffords. Nu beder han for sin ærkerival

Jesse Kelly (indsat) fyrede sidste år en nærmest skydegal retorik af mod Gabrielle Giffords,d er i går blev udsat for attentat i Arizona. (Fotos: AP)
Jesse Kelly (indsat) fyrede sidste år en nærmest skydegal retorik af mod Gabrielle Giffords,d er i går blev udsat for attentat i Arizona. (Fotos: AP)

Muligvis er Jared Loughner en skør kugle. Men den 22-årige mand, der formodes at stå bag attentatet på det demokratiske kongresmedlem Gabrielle Giffords i Arizona, fik ikke ideen om at skyde på hende ud af det blå.

Læs også: Her er gerningsmanden

Giffords ærkerival til sædet i repræsentanternes hus, Jesse Kelly fra den republikanske Tea-party-bevægelse, brugte nemlig en brutal og skydegal retorik, da han sidste sommer førte valgkamp mod hende.

'Skyd med en M16'
- Hjælp med at fjerne Gabrielle Giffords fra embedet. Skyd med en helautomatisk M16 sammen med Jeasse Kelly, skrev han på sin hjemmeside i juni måned.

Det voldsomme sprogbrug var inspireret af Tea Party-bevægelsens førstekvinde, Sarah Palin, der på sin hjemmeside indtil i går havde et USA-kort liggende med 20 sigtekorn: ét for hver af de 20 demokratiske kongresmedlemmer, der har stemt for sundhedsreformen, og som kommer fra valgkredse, som republikanerne sad på indtil valget i 2008.er i repræsentaternes

Beder for Giffords liv
Efter attentatet ser Jesse Kelly dog ud til at have fortrudt sit skydegale ordvalg. Hans normale hjemmeside er sat til side, og tilbage står kun en besked om, at han beder for Gabrielle Giffords liv, for hendes mand og for hendes familie.

' Må Guds styrke støtte hende, mens vi beder sammen for hendes helbred. Vi sørger over dem, der mistede livet i denne forfærdelige tragedie', skriver han på sin hjemmeside.

Også Sarah Palin har begrædt skudepisioden i Tucson; Arizona. Som sagt er 'dødslisten' med sigtekornene nu fjernet fra hendes hjemmeside.

Hovedstad for fremmedhad
Ved et pressemøde efter attentatet kritiserede sherif i Pima County, Clarence Dupnik, skarptden politiske retorik i USA.

– Arizona er blevet hovedstaden for fordomme og fremmedhad, lød det fra sheriffen.

1 af 3 Jesse Kelly opfordrede sidste sommer til at 'fjerne' sin konkurrent til Kongressen. Og til at skyde med en M16...(screendump fra jessekelly.com)
2 af 3 Screendump fra Sarah Palins hjemmeside viser et USA-kort med sigtekorn på demokratiske kongresmedlemmer. Nu er kortet fjernet fra siden.
3 af 3 Jesse Kelly (indsat) fyrede sidste år en nærmest skydegal retorik af mod Gabrielle Giffords,d er i går blev udsat for attentat i Arizona. (Fotos: AP)
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen