Total koks i meningsmålingerne

Tre meningsmålinger i dag stritter i alle retninger

Lars Løkke og Helle Thorning-Schmidt kan selv vælge, hvilke meningsmålinger, de tror på. Og grine eller græde. (Arkivfoto)
Lars Løkke og Helle Thorning-Schmidt kan selv vælge, hvilke meningsmålinger, de tror på. Og grine eller græde. (Arkivfoto)

Rødt flertal? Nedsmelter de konservateive?

Tre meningsmålinger i dag giver tre forskellige svar. Berlingske.dk har netop offentliggjort en meningsmåling, som giver rekord-fremgang for Socialdemokraterne. De får 31,3. Det højeste i Helle Thorning-Schmidts tid som S-formand. Dermed sikrer hun et solidt rødt flertal.

Men tidligere i dag offentliggjorde Politiken en Megafon-måling, som gav blåt flertal for første gang i mange måneder. Det skyldes først og fremmest, at Løkke hiver 24,3 procent af stemmerne hjem til Venstre.

Læs analysen: Valgnerver på Borgen

Samme Megafon-måling giver de konservative en total nedtur. Partiets får kun 4,8 procent af stemmerne.

De konservative står også til nedsmeltning i en måling fra Greens, offentliggjort i Børsen. Her får de kun 4,5 procent af stemmerne. Greens måling giver også rødt flertal.

Men de konservative slipper mere nådigt i Gallups måling. Her får Lene Espersen 6 procent.

På Christionsborg læses alle målingerne med nervøs interesse. Men også med et smil. For hvad kan man konkludere efter dagens målingerne: At de ikke alle kan have ret.