Annonce:
Annonce:

R og SF: Hizb ut-Tahrir bør undersøges

Hizb ut-Tahrir trykker billeder af kister med danske flag. R og SF kræver undersøgelse af organisationen

(Screendump: Hizbut-Tahrir.dk)
(Screendump: Hizbut-Tahrir.dk)
Annonce:
Følg Politik

De Radikale kræver, at justitsminister Lars Barfoed (K) undersøger, om den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir bør forbydes.

Kravet kommer, efter at Hizb ut-Tahrir opfordrer til væbnet modstand ved et debatmøde, som organisationen i januar holder om krigen i Afghanistan.

Invitationen til debatmødet viser billeder af danske, svenske og norske kister på et kort over Afghanistan. Og det hedder, at muslimer i Afghanistan og omegn har pligt til væbnet modstand, og at det islamisk set er uacceptabelt at være passiv.

Debatmødet skal også 'sætte fokus på pligten til væbnet modstand for muslimerne i Afghanistan og omegn. Vi anser denne modstand som fuldt ud legitim. I den sammenhæng vil myndighedernes forsøg på at kriminalisere eller intimidere enhver krigsmodstander også blive belyst'.

Se invitationen på Hizb ut-Tahrir's hjemmeside

Annonce:

De Radikales retspolitiske ordfører, Lone Dybkjær, mener imidlertid, at den skjulte dagsorden er at piske en stemning op i Danmark.

- Justitsministeren må vurdere om, det er i overensstemmelse med grundloven. Jeg synes, at det er groft, dybt ubehageligt - og dybt skadeligt, at vi har en organisation, som opfordrer til væbnet oprør her i landet. De ønsker jo at opildne til kamp - også her i landet. Det er deres formål. De dækker sig bare ind ved at sige, at det er i Afghanistan, siger Lone Dybkjær.

SF's retspolitiske ordfører, Karina Lorentzen, frygter også, at der er en bagvedliggende dagsorden.

- Det er udtryk for en syg og antidemokratisk tankegang, når en organisation som Hizb ut-Tahrir opfordrer til væbnet modstand. Jeg fornemmer, der ligger en skjult trussel i det, og jeg er vildt bekymret ved tanken om deres påvirkning af unge mennesker. Jeg håber, at politiet går ind i sagen og undersøger, om det de gør, er at opfordre til vold. Det er nemlig strafbart, siger Karina Lorentzen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: