SF klar med flere ressourcer til PET

SF er parat til at tilbyde PET flere ressourcer, hvis efterretningstjenesten har brug for det

Ved at afværge et formodet terrorforsøg mod Jyllands-Posten har PET endnu engang vist, at man er i stand til at beskytte danskerne mod terror.

Men de mange terrorsager over det seneste år presser efterretningstjenesten, og derfor er SF parat med flere ressourcer, hvis PET beder om det.

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at PET er rigtig hårdt spændt for. Det har været øget pres på livvagtordningen til blandt andre Kurt Westergaard, og det generelle trusselsniveau er stigende. Derfor er vi klar til at se på det, hvis de beder om hjælp.

Det siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen.

Hun peger blandt andet på, at sagen med den tjetjenske bombemand Lors Dukajev tyder på, at man har brug for at udstationere flere PET-medarbejdere i udlandet.

Også den aktuelle sag viser, hvor vigtig samarbejdet med den svenske efterretningstjeneste har været.

Karina Lorentzen mener til gengæld, det er for tidligt at diskutere lovstramninger, der kunne give PET yderligere beføjelser.

Ligesom justitsminister Lars Barfoed (K) opfordrer Karina Lorentzen danskerne til at fortsætte som normalt:

- Vi skal gøre, som vi hele tiden har gjort. De religiøse mørkemænd skal ikke have den glæde, at vi lader os påvirke. Vi skal holde nytår og glæde os over, at vi har de fundamentale frihedsrettigheder, ytringsfrihed og forsamlingsfrihed, siger Karina Lorentzen