Vælgerne mister tillid til Løkke

Et flertal af danskerne mener nu, at Lars Løkke gør det dårligt eller meget dårligt. Det viser måling for DR

Vælgerne mister mere og mere tro på Lars Løkke Rasmussen (V) som Danmarks statsminister.

Det viser en måling, som Epinion har foretaget for DR. Siden Lars Løkke Rasmussen i april 2009 indtog posten som statsminister, har Epinion hver måned foretaget en måling af danskernes holdning til Lars Løkke. Og nu kommer den hidtil værste måling.

53 procent af danskerne mener, at Lars Løkke Rasmussen gør det dårligt eller meget dårligt. Det er første gang, at er flertal af danskerne vender sig mod Løkke. For en måned siden var der 47 procent, der mente, at Løkke gjorde det dårlig.

Gruppeformand for Venstre, Kristian Jensen, erkender, at målingen giver en dårlig start på et valgår, men ifølge Kristian Jensen har regeringen været nødt til at lave tiltag, der går ondt.

- Det er ikke det bedste udgangspunkt, regeringen har været nødt til at indføre en række upopulære love og regler, siger han til DR Nyheder.

Målingen af befolkningens holdning til Løkke kommer samtidig med, at en række meningsmålinger viser, at Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt ville blive ny statsminister, hvis der var valg i dag.

Senest har Epinion lavet en måling, der viser, at partierne bag Thorning står til at få 96 mandater i Folketinget mod 79 mandater til de partier, der foretrækker Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Voxmeters seneste måling for Ritzau viste knap så stort et forspring til Thorning, da den røde blok stod til at få 92 mandater mod 83 til de borgerlige partier.