Løkke forsvarer sin datters privatskole

Statsministerens datter valgte selv at gå på privatskole. Det kom frem i tv-duel med SF-leder Villy Søvndal

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og SF-lederen, Villy Søvndal, mødtes mandag aften igen i tv-duel, denne gang om folkeskolen.

Lars Løkke Rasmussen måtte forklare, hvorfor hans egen datter siden i sommer har gået på privatskole, selv om han selv tidligere har kritiseret politikere for ikke at bakke op om folkeskolen ved at bruge den.

- Jeg har konsekvent sendt alle mine børn i folkeskole, sagde han.

- Men jeg har også opdraget mine børn til selvstændighed. Efter 8.-klasse sagde min datter, at hun ville skifte skole. Det skammer jeg mig ikke over, sagde Løkke.

Ellers gentog de to partiledere deres kendte synspunkter i den knap en time lange debat på TV2 News. De vil mødes igen til tv-duel i det nye år om økonomi. Det bliver, efter at Løkke igen har været i duel med sin udfordrer til statsministerposten, den socialdemokratiske formand, Helle Thorning-Schmidt, den 2. januar på DR-tv.

Økonomi fyldte også en del i debatten om folkeskolen. Villy Søvndal vil hente penge fra bankernes overskud til at investere i en folkeskole, så danske elever ikke havner på 18.-pladsen i den internationale Pisa-undersøgelse af 15-årige.

Lars Løkke Rasmussen fastslog, at flere penge ikke nødvendigvis skaffer bedre elever.

- Der er ingen sammenhæng mellem penge, og hvor dygtige børnene bliver, sagde han.

Statsministeren vil hellere have lærerne til at bruge mere arbejdstid på undervisning.

- Det er et problem, at lærerne kun bruger 36 procent af tiden på undervisning, sagde Løkke.

Samtidig lokkede han med mere løn til de lærere, som gør deres elever bedre og er åbne for efteruddannelse. Villy Søvndal afviste, at Folketinget skal blande sig i løn- og arbejdsvilkår.

De to duellanter stødte også sammen om karakterer. Regeringen vil i sit oplæg om folkeskolen give karakterer fra 6.-klasse. Det ville Søvndal ikke være med til.

- Man skal ikke brændemærke børn med karakterer, sagde han.

Til gengæld var duellanterne nogenlunde enige om at tale videre om kravene til at komme på lærerseminarium. Med krav om højere karakterer vil statsministeren sikre, at kun de bedste studerende kommer på seminarium.

For en uge siden mødtes Løkke og Søvndal om sundhedspolitik.