Annonce:
Annonce:

Bertel Haarder løj om sin livret

Sundhedsministeren har forklaret raseri med, at han blev afbrudt i risengrøden - hans livret. Men for 10 måneder siden fortalte han avis, at hans livret var klar suppe

Bertel Haarder har påstået, at hans livret er klar suppe - og at den er risengrød. Det kan næpppe være begge dele... i hvert fald ikke på samme tallerken. (Foto: Scremdump fra Danmarks Radio)
Bertel Haarder har påstået, at hans livret er klar suppe - og at den er risengrød. Det kan næpppe være begge dele... i hvert fald ikke på samme tallerken. (Foto: Scremdump fra Danmarks Radio)
Annonce:
Følg Politik

Bertel Haarder har talt usandt om sin livret - ellers har sundhedsministeren i hvert fald på kort tid skiftet godt ud i listen over sin yndlingsspise.

Da Bertel Haarder forleden undskyldte sit raseri-anfald overfor DRs journalist, skrev han, at han blev afbrudt under middagsmaden, der var hans yndlingsspise risengrød. Men så sent som i februar i år fortalte ministeren til dagbladet Informations læsere, at hans livret er noget ganske andet:

- Det er klar suppe med boller. Efterfulgt af suppekød og is. Man koger suppen af kød fra en gammel malkeko i fem timer og tilsætter kød- og melboller. Bagefter kan man spise suppekøddet og slutte af med is, siger Bertel Haarder i interviewet i Information.

Se klippet: Bertel Haarder raser mod journalist

Her nævner han også Sønderjysk grønlangkål som en anden livret. Men ikke risengrøden.

Annonce:

Lad os slå fast: Der er næppe belæg for en tilbundsgående undersøgelse med udlevering af opskriftsudvekslinger på ministerielt niveau. Men sundhedsministerens skiftende livret kan ikke undskyldes med årstidernes skiften. I interviewet i februar uddybede Bertel Haarder nemlig også, at han sågar fik klar suppe med boller juleaften:

- Vi fik det til alle festlige begivenheder i min barndom. Også juleaften. Da min mor et år serverede and, fordi vi havde fået lidt bedre råd, besluttede en enig familie, at vi skulle indføre klar suppe med boller igen, siger Haarder i Information.

Læs også: Derfor gik Haarder amok

På den ene eller anden måde er Bertel Haarder altså vendt rundt på en tallerken. For til DR-journalisten skriver ministeren som sagt, at hans livret er risengrød.

- Du opfordrede mig indtrængende til at forlade aftensmaden (min livret risengrød) for at suse ind til DR, hvor vi så lige akkurat ville have 10 minutter, så jeg kunne nå Juleoratoriet med min kone kl. 19.30, skrev Haarder direkte i sin undskyldning.

Bertel Haarder har efter de sidste dages ballade valgt at tage på juleferie. Det har derfor ikke været muligt at få at vide, hvad hans livret i virkeligheden er.

Annonce:

Læs også: Nu vil Bertel på juleferie

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: