Karens private skrald er helligt

Miljøordførerne på Christiansborg vil nødigt gøre sig til dommer over Kemiske Karens private skrald

LEDER: Karens køkkenmødding
LÆS OGSÅ: Er Karen årets torsk?

Miljøminister Karen Ellemann (V) skal bestræbe sig på at leve op til de miljøhensyn, hun prædiker for danskerne, mener Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen.

- Det er ærgerligt, at hun ikke gør det, og det er kedeligt. Men ikke så afgørende som at hun fører en ordentlig politik, siger han til ekstrabladet.dk.

Læs også: Chefredaktør Poul Madsen tager Karens anmeldelse roligt

Hos de radikale har ordføreren, Johs. Poulsen, svært ved at gøre sig til dommer i sagen, siger han.

- Jeg ved jo ikke, om hun selv har smidt det ud, eller om hun har ansatte, der sørger for affaldet.

Men dér ophører den politiske forståelse for Ekstra Bladets affaldsaktion også:

Formand for Folketingets Miljøudvalg, SF'eren Ida Auken, siger:

- Journalister har ikke noget at gøre i andre folks private affald, siger hun til ektrabladet.dk.

Svinske metoder
Dansk Folkepartis miljøordfører har ingen kommentarer til batterierne og elsikringerne i miljøminister Karen Ellemanns private affald.

- Jeg bryder mig ikke om, at I går rundt om roder i andres private skraldespande. Det er noget svineri, at I bruger den slags metoder, siger Jorn Dohrman til ekstrabladet.dk.

Se tv-klippet: 'Gal i skralden: Fingrene væk fra mit affald'

Heller ikke Socialdemokraterne, der har været bannerfører mod den australske giftskibsskandale, bryder sig om Ekstra Bladets ministerielle affaldstjek:

- Jeg kan kun sige, at det er uacceptabelt at rode i andre menneskers skrald, siger partiets miljøordfører, Mette Gjerskov.

Deltag i debatten om skraldesortering. Klik her og skriv et læserbrev til Ekstra Bladet.

I går for langt
Man kan ikke holde ministeren ansvarlig for, hvad der ligger i familiens skraldespand, da man ikke ved, hvem i familien, der har smidt batterier, elsikringer og andet ud.

- I er gået for langt - det er en krænkelse af privatlivets fred, siger Mette Gjerskov.Radikale Johs. Poulsen mener dog, at ministeren har en forpligtigelse:

- Selvfølgelig bør hun leve op til det moralkodeks, hun selv stiller op. Og har hun ansatte til at tage sig affaldet, må hun jo instruere dem i at gøre det miljømæssigt forsvarligt, siger han til ekstrabladet.dk.