Løkke vil kun tale om sygehuse med Søvndal

Villy Søvndal har krævet en undskyldning om sygehuse, og derfor skal en TV-duel kun handle om det. Lars Løkke afviser at diskutere folkeskole med Søvndal

Lars Løkke Rasmussen har meget snævre rammer for, hvad han vil debatere på tv med SF's formand, Villy Søvndal (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Lars Løkke Rasmussen har meget snævre rammer for, hvad han vil debatere på tv med SF's formand, Villy Søvndal (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afviser at stille op til debat med SF's formand, Villy Søvndal, om andet end sygehuse.

- Jeg havde sat en time af til en debat. Gerne mere for min skyld, men TV 2 News var klar på en direkte debat klokken 20 til 21. Mand til mand. Men Villy Søvndal vil åbenbart kun mødes i 30 minutter. Det er simpelthen ikke godt nok. Jeg vil derfor opfordre Villy Søvndal til at tage imod mit tilbud om en times debat om det private sygehusvæsen. Det var jo Villy Søvndal, som krævede en undskyldning fra statsministeren på Politikens forside, så derfor må han stille op og høre, hvorfor han ikke får den undskyldning. Ellers er det jo bare tomme ord fra SF-formanden, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en skriftlig udtalelse til Ritzau om slagsmålet mellem SF og Venstre om en mulig debat mandag aften mellem de to om sagen om mulig overbetaling af de private hospitaler.

Venstre har lagt op til en debat mellem de to politikere udelukkende om sygehussagen, og partiet har i den forbindelse kontaktet TV2 og DR for at høre, om de vil lægge sendetid til et sådant arrangement. Valget er faldet på TV2.

SF har afvist Venstres udspil, men har til gengæld sagt ja til et forslag fra Politikens Hus, hvor de to både skal debattere sygehuse og folkeskole. Men det vil Venstre altså ikke være med til. Søvndal har krævet en undskyldning om sygehussagen, og så skal det handle om dét og ikke andet, er ræsonnementet.

- Da Villy Søvndal i vanlig sikker stil krævede en undskyldning fra mig i debatten om privathospitaler på forsiden af Politiken, så jeg ærligt talt frem til en klassisk politisk duel om sundhedsvæsenet mellem mig på den ene side og SF's formand på den anden, siger Løkke.

I Venstre er det desuden opfattelsen, at Løkke vil være Søvndal langt overlegen i substansen og detaljen, hvis de to får tid til at folde debatten ud - og det ville et langt debatarrangement udelukkende om sundhedsvæsenet give mulighed for at vise.

Det var nemlig Lars Løkke Rasmussen, der som indenrigs- og sundhedsminister, åbnede for det frie, udvidede sygehusvalg. Og i hans optik har 350.000 danskere haft glæde af at kunne vælge privat frem for offentlig behandling.