Berlusconis fremtid ikke sikker

Silvio Berlusconi kan blive siddende efter dagens to tillidsafstemninger i parlamentet. Men hans indflydelse er ikke sikret

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den italienske premierminister Silvio Berlusconi har i dag været igennem hele to tillidsafstemninger i dag. Begge afstemninger faldt ud til den 74-årige regeringsleders fordel.

Læs også: Berlusconi overlever tillidsafstemning

Tre stemmer afgjorde det
Men det betyder ikke, at Berlusconi nu er sikret en stabil regeringsperiode. Det var nemlig kun tre stemmer, der afgjorde tillidsafstemningen i andetkammeret.

- Han vandt med tre stemmer. Så nu bliver han jo siddende. Men det bliver ikke nemt for ham. Krisen kører jo på fuld tryk. Det er ikke udelukket, at det ender med valg, siger Charlotte Sylvestersen, der er journalist og har været bosat i Milano i en årrække, til ekstrabladet.dk.

Hun kalder situationen i det italienske parlament mudret

- Han kan ikke overleve i et parlament, hvor hans forslag hele tiden bliver stemt ned.

Rygter om køb af stemmer
Siden i går har luften svirret med rygter om stemmekøb. I går talte Berlusconi til parlamentet, og bad indtrængende de italienske politikere om at undgå at kaste landet ud i en politisk krise. Den opfordring tog nogle af politikerne åbenbart til sig. Men der går også rygter om, at Berlusconi tog skrappere midler i brug

- Der går rygter om, at han købte stemmer. Det er retsvæsenet ved at undersøge. En politiker er blevet tilbudt et konsulentjob. Men han har selv sagt, at det var noget han fik uden videre.

Læs også: Få afgør Berlusconis skæbne

Fra partiet 'Værdiernes Italien', der slog sig op på at være et 'anti-Berlusconi-parti', har to af medlemmerne stemt til Berlusconis fordel.