WikiLeaks: Løkke færdig efter klimaflop

Første dokument om Danmark er netop frigivet - det afslører USA's syn på den danske statsminister efter klimafiaskoen i København sidste år

Wikileaks har netop offentliggjort det første af en række ellers fortrolige dokumenter, som direkte handler om danske forhold.

Dokumentet er en lang gennemgang af Danmarks rolle i almindelighed - og statsminister Lars Løkke Rasmussens i særdeleshed - under klimatopmødet i København sidste år.

Topmødet endte som bekendt i fiasko - og Lille Lars fra Græsted blev i ugerne efter kritiseret fra de fleste verdenshjørner for sin kejtede facon som mødeleder for klodens statsoverhoveder.

Også på den amerikanske ambassade i København har man bemærket Løkkes uheldige optræden.

Således skriver ambassaden hjem til Washington den 10. februar 2010, at man efter topmødet i København vurderer, at Lars Løkke er en færdig mand på den internationale scene.

'Udkommet af COP-15 har ikke direkte destabiliseret Rasmussen-regeringen på kort sigt, men Statsministeren ser ud til at have lært lektien af sin optræden, og det er usandsynligt at han vil risikere flere internationale optrædener med høj indsats', hedder det blandt andet i dokumentet fra USA-ambassaden i Danmark.

WikiLeaks dokumentet er det første af i alt 297 fortrolige skrivelser, som man regner med bliver offentliggjort i den kommende tid.

Se hele dokumentet fra Wikileaks her!