TV2 skifter redaktør på aftenens TV-duel

I sidste øjeblik tager TV2 konsekvensen af ballade om aftenens TV-brag: Løkkes tidligere spindoktor skal alligevel ikke styre slaget mellem Villy og Løkke

Ulla Østergaard er taget af skærmen i aften efter pres fra blandt andet Ekstra Bladet. (Scanpix)
Ulla Østergaard er taget af skærmen i aften efter pres fra blandt andet Ekstra Bladet. (Scanpix)

Kort før aftenens TV-brag mellem SF-formand Villy Søvndal og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har TV2 netop besluttet af skifte redaktøren af den politiske top-duel ud.

Det erfarer ekstrabladet.dk.

Indtil for kort tid siden var Løkkes tidligere spindoktor Ulla Østergaard, som i dag er chef på TV2, udset til at side i redaktørstolen under TV-duellen Villy vs. Løkke, som vises direkte i aften på TV2 News.

Men helt usædvanligt så kort tid før en vigtig TV-sending er Ulla Østergaard nu sat uden for døren. Redaktørstolen overtages i aften i stedet af kollegaen Søren Søltoft.

Tilsyneladende har TV2 i sidste øjeblik lyttet til kritikken - blandt andet i dagens udgave af Ekstra Bladet - hvor der sættes spørgsmål ved at netop Ulla Østergaard med sine tætte forbindelser til statsministeriet skulle styre aftenens TV-debat.

Østergaards forbindelser til sin tidligere arbejdsgiver, Lars Løkke, har tidligere skabt uro - også internt blandt menige TV2-journalister.

Op til aftenens udsendelse har SF kritiseret forløbet forud for debatten. Pressechef Claus Perregaard har ikke noget at sige Ulla Østergaards konkrete rolle på, men siger generelt om optakten til TV-braget i aften:

- Det har været et meget mærkeligt forløb. Højst overraskende blev vi lørdag ringet op af TV 2, som allerede havde en færdig aftale med Venstre om, hvordan debatten skulle forløbe. Venstre kan åbenbart bare ringe og bestille tid på TV 2 News.