Regeringen vil afskaffe tidlig pension

Finansministeren vil afskaffe den tidlige pension til soldater og politifolk. Politiforbundet er imod

Soldater, politibetjente og fængselsbetjente kan vinke farvel til pension som 60- eller 63-årig, hvis det står til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Som arbejdsgiver for de statsansatte kræver han et opgør med særlige regler om tidlig pension i forsvaret, politiet og Kriminalforsorgen, når forhandlingerne om nye overenskomster går i gang mandag.

I dag kræver overenskomsterne, at soldater går på pension som 60-årige, og den pligtige pensionsalder for politi- og fængselsbetjente er 63 år.

Det hører ingen steder hjemme i en tid med stigende levealder, og en folkepensionsalder på 65 år, mener Claus Hjort Frederiksen.

- Det kan ikke være sådan, at vi anno 2010 betragter en 60-årig som nedslidt, siger finansministeren til Jyllands-Posten.

Formanden for Politiforbundet, Peter Ibsen, mener, at arbejdet er blevet hårdere, og derfor skal hans medlemmer stadig på tidlig pension.

- Vi har forsøgt at holde fast i vores pensionsalder ud fra den simple forudsætning, at jeg har uendeligt svært ved at forestille mig en 65- eller 66-årig politibetjent blive sendt ud til værtshusslagsmål fredag aften, siger Peter Ibsen til Jyllands-Posten.