K kræver ændring i skrotlov

Konservative kræver ændring i omstridt skrotlov. Partiet ønsker fradrag for airbags

En lov om skrotning af biler fortsætter med at give regeringen problemer. Først truede Venstres folketingsmedlem Marion Pedersen med at stemme imod finansloven og i yderste konsekvens vælte regeringen, hvis den blev vedtaget, og nu kræver de konservative ændringer i loven.

Loven, som var en del af årets finanslovaftale indebærer, at grænsen for, hvad det må koste af reparere en bil, før den skrottes sænkes fra 75 til 65 procent af bilens værdi. Det vil betyde flere skrottede biler og mindre at lave på landets autoværksteder.

Men høringsfasen har påvirket de konservative, der nu henvender sig til skatteminister Troels Lund Poulsen (V) for at kræve en ændring.

- Det er min opfattelse, at vi er nødt til at se på problemstillingen med airbags. Hvis en bil får udløst sin airbag, uden at bilen ellers er meget skadet, kan alene det, at airbagen er blevet udløst, være årsag til, at bilen bliver skrottet. Derfor vil jeg bede skatteministeren om at lave nogle fradragsregler for airbags, siger den konservative finansordfører Mike Legarth.

Forsikringsbranchen har tidligere vurderet, at lovændringen ville resultere i, at mellem 4000 og 9000 biler vil blive skrottet i stedet for at blive repareret. Branchen mener, at det vil øge forsikringsselskabernes årlige erstatningsudgifter med over 100 millioner kroner - en udgift, der vil betyde højere forsikringspræmier.

Venstres folketingsmedlem Marion Pedersen, der selv ejer et autoværksted, mener, at lovforslaget vil koste 500 arbejdspladser i branchen.