Obama på lynvisit i Afghanistan

Præsident Obama er fløjet helt til Afghanistan for at tilbringe tre timer i selskab med amerikanske soldater

Præsident Obama ventes kun at tilbringe tre timer i Afghanistan. (Foto: AP)
Præsident Obama ventes kun at tilbringe tre timer i Afghanistan. (Foto: AP)

USA's præsident, Barack Obama, er ankommet på en uanmeldt besøg i Afghanistan, hvor han blandt andet skal mødes med amerikanske soldater i landet. Det oplyser nyhedsbureauet Associated Press.

Præsident Obama trådte fredag klokken 20.30 lokal tid ud af præsidentflyet Air Force One på den amerikanske flybase Bagram nord for hovedstaden Kabul.

Massive sikkerhedsforanstaltninger omgærer besøget, der er holdt hemmelig af sikkerhedshensyn. Obama ventes at vende hjem til USA efter bare tre timer i Afghanistan.

Hans besøg kommer kort før, at den amerikanske regering offentliggør en revidering af den militære strategi for den ni år lange krig i Afghanistan. Det sker den 13. december, oplyser Det Hvide Hus i dag.

Et møde med den afghanske præsident Hamid Karzai i Kabul er blevet aflyst på grund af dårligt vejr, men Obama og Karzai skal ifølge planen tale sammen via telefon, oplyser Det Hvide Hus.

1 af 2 NATOs øverstkommanderende i Afghanistan, general David Petraeus, og den amerikanske ambassadør i landet, Karl Eikenberry, tog pænt imod præsidenten. (Foto: AP)
2 af 2 Præsident Obama ventes kun at tilbringe tre timer i Afghanistan. (Foto: AP)