Kagerne strømmer ind til Dansk Folkeparti

Citronhalvmånerne vælter her til morgen ind til Dansk Folkeparti på Christiansborg. Partiets pressefolk tager hatten af for happeningen

En ansat hos Dansk Folkeparti på Chritsinabsorg åbner en af de flere hundrede pakker med kage, som partiet modtog tirsdag morgen. (Foto: ekstrabladet.dk)
En ansat hos Dansk Folkeparti på Chritsinabsorg åbner en af de flere hundrede pakker med kage, som partiet modtog tirsdag morgen. (Foto: ekstrabladet.dk)
Følg Politik

- Vi har allerede fået mellem 100 og 200 kager. Og der er vist flere på vej, fra dem der har bestilt over internettet, siger Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, da ekstrabladet.dk lagde vejen forbi hans kontor.

De mange citronhalvmåner, øvrige sandkager og muffins er havnet på Christiansborg på opfordring fra Facebook-gruppen 'Send en citronmåne til Dansk Folkeparti!', der i skrivende stund har godt 6.500 deltagere.

I Dansk Folkepartis presseafdeling kalder kagebombardementet smilene frem.

- Hatten af for det. Det er da en farverig måde at deltage i debatten på, lyder det fra Søren Søndergaard.

DF: Intet kagegilde på Borgen
Happeningen fik hurtigt medvind på Facebook, efter en række medier, heriblandt ekstrabladet.dk, citerede en artikel i Dansk Folkepartis medlemsblad. Her lød en indledende kommentar om indvandreres besøg hos praktiserende læger:

'Først blev den gratis kaffe, saft og småkager eller frugt afskaffet hos mange praktiserende læger, fordi patienter med indvandrebaggrund tog hele familien med i venteværelset og flittigt brugte den gratis forplejning'.

Det fik flere hundrede danskere til at gå på posthuset for at sende trøstekager til Dansk Folkeparti.

Lækkerierne, som DF roser for at være pænt emballeret, befinder sig foreløbig i en grå container i Folketingets postcentral (billedet til højre).

Og Søren Søndergaard bedyrer, at der ikke bliver kagegilde på Borgen.

- Vi sender dem nok til ældre mennesker på plejehjem, som så kan få glæde af dem. Vi har ikke brug for dem herinde, griner med et klap på sin runde mave.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.