V-medlem går mod VKO's udlændingeaftale

Regeringen har lige akkurat de 90 mandater, der skal til for at lande den meget omdiskuterede udlændingeaftale. Men nu kaster et medlem af Venstres egen folketingsgruppe grus i maskineriet

Det er ikke første gang, at Eyvind Vesselbo agerer Rasmus Modsat i Venstres folketingsgruppe. (Arkivfoto: Jens Panduro)
Det er ikke første gang, at Eyvind Vesselbo agerer Rasmus Modsat i Venstres folketingsgruppe. (Arkivfoto: Jens Panduro)

VKO's udlændingeaftale er akkurat sikret med hjælp fra kristendemokraten Per Ørum Jørgensen. Men nu trues regeringen snævre flertal - af et Venstre-medlem.

Eyvind Vesselbo, der er medlem af Folketingets Integrationsudvalg, vil nemlig ikke uden videre støtte det lovforslag, der skal føre regeringen og Dansk Folkepartis nye, stramme udlændingeaftale ud i livet, skriver Politiken i dag.

- Jeg betinger mig, at vi får en ordentlig dialog i Venstres folketingsgruppe om det her, siger Eyvind Vesselbo, der ikke mener, at Venstres 47 medlemmer af Folketinget har haft ordentlig mulighed for at diskutere den aftale, der i nu en uge har trukket overskrifter overalt, siger Venstremanden til Politiken.

Vesselbo er stærkt bekymret over, at udlændingeaftalen også vil ramme ægtefæller til danske statsborgere, skriver avisen.

- Så nu er det på tide, vi får en reel diskussion og ikke bare får det forelagt til orientering. Hvis gruppen har holdninger, som afkaster forslag til justeringer, så går jeg ud fra, at det bliver imødekommet, siger han.

Det skal han nu ikke regne med.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, forventer, at aftalen med DF bliver en 'ren ekspeditionssag'.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere