Cuba raser over 'Call of Duty'

Cuba protesterer over videospil, hvor missionen går ud på at dræbe Fidel Castro, som i virkelighedens verden har været mål for utallige attentatforsøg. Se tv-klip fra spillet her.

Cuba fordømmer et nyt videospil, hvor amerikanske specialstyrker skal prøve at likvidere revolutionshelten Fidel Castro.

Cubas statsmedier mener, at videospillet 'Call of Duty: Black Ops' forsøger at 'legitimere drab og attentater i underholdningens navn'.

Samtidig synes hjemmesiden Cubadebate, at det er ironisk, at et videospil forsøger at opnå, hvad amerikanske regeringer ikke har evnet i virkelighedens verden i årtier.

Ifølge Cubadebate har Fidel Castro overlevet mere end 600 attentatforsøg under sine 50 år ved magten i det kommunistiske land.

Men hverken forgiftede blyanter eller eksploderende cigarer kunne tage livet af Castro, der i en alder af 84 år stadig er leder af det cubanske kommunistparti.

Castro trådte af helbredsmæssige årsager tilbage som præsident for den caribiske østat for to år siden. Hans bror, Raul Castro, er nu landets præsident.

'Call of Duty: Black Ops' er netop udkommet på markedet i USA og ventes at blive årets mest solgte videospil.

En del af spillet foregår under den Kolde Krig i Cubas hovedstad Havana, hvor missionen går ud på at dræbe den cubanske revolutionsleder.

'Call of Duty: Black Ops' er det syvende spil i serien og er udviklet af den amerikanske spiludvikler Treyarch. Forgængeren 'Call of Duty: Modern Warfare 2' indtjente mere end én milliard dollar.

1 af 3 'Call of Duty: Black Ops' ventes at blive årets mest solgte videospil. (Foto: AP)
2 af 3 Fidel Castro tog magten på Cuba ved en revolution i 1959. (Foto: AP)
3 af 3 Fidel Castro har i løbet af sine 50 år ved magten været mål for mere end 600 attentatforsøg. Nu forsøger videospillet 'Call of Duty' også at gøre kål på ham. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen