Parabol-Pia trækker i land

Godt nyt til Vollsmose: Dropper antenneforbud i ghettoer, men vil blokere arabisk tv

Formand for Dansk Folkeparti har fået en ny idé. Hun vil have blokeret arabiske tv-kanaler. I går ville hun forbyde paraboler i ghettoer, men det har hun droppet nu. (Foto: Jens Dresling)
Formand for Dansk Folkeparti har fået en ny idé. Hun vil have blokeret arabiske tv-kanaler. I går ville hun forbyde paraboler i ghettoer, men det har hun droppet nu. (Foto: Jens Dresling)

Beboerne i Vollsmose og andre danske ghettoer kan ånde lettet op. De kan fortsat få lov til at se parabol-tv i deres hjem, men det skal ske under censurerede forhold, mener Pia Kjærsgaard, formand for Dansk Folkeparti i dag.

I går var hun ellers ude med et vidtgående forslag i Berlingske Tidende om at forbyde paraboler i ghettoer som Vollsmose i Odense. Læs: DF vil ha' parabolfrie ghettoer

Over for Ekstra Bladet trækker damen en kende i land, da vi spørger ind til, om der kommer lovforslag om forbud mod paraboler:

- Nok ikke, men vi skal gøre, hvad vi kan for at forhindre tv-kanaler, der bare spreder had mod Vesten, siger Kjærsgaard i dagens udgave af Ekstra Bladet.

Må ikke se Al Jazeera og Al Arabiya
Politikeren erstatter parabolforbuddet med et andet forslag. Hun vil slet og ret blokere visse arabiske tv-stationer. Pia Kjærsgaard lægger op til at undersøge mulighederne for at indbringe tv-stationerne Al Jazeera og Al Arabiya for det danske Radio- & TV-nævn for at få deres sendesignaler blokeret:

- Altså, det er en tanke - hvad gør vi? Jeg er ikke i tvivl om, at et parabol-forbud vil støde på visse forhindringer og måske ville være ret besværligt. Men det der med at se på tv-stationer, der prædiker had til den vestlige verden - det fremmer altså ikke ligefrem integrationen. Jeg vil den skadelige indoktrinering til livs, siger hun.

Om det var folkestemningen, der fik den energiske Pia Kjærsgaard til at droppe tanken om parabolforbud i visse områder, vides ikke, men ekstrabladet.dk's afstemning om forslaget viste langt fra ubetinget opbakning fra læserne:

Knap halvdelen er imod forslaget (48,79 procent). Mindre end hver tredje bakker op om Parabol-Pia (27,61 procent), 12,97 svarer 'Ja, men så skal de også forbydes i hele landet', 9,4 procent mener, at de skal drejes, så de ikke peger mod Mellemøsten, og 1,23 procent kan ikke beslutte sig. 4296 personer har i skrivende stund stemt.

Regeringen protesterer
Heller ikke regeringspartierne Venstre og De Konservative bakker Pia Kjærsgaards nye idé op:

- Der er megen anti-vestlig og anti-jødisk propaganda på nogen af de arabiske kanaler, men jeg synes, folk skal kunne modtage nøjagtigt de kanaler, de vil, siger De Konservatives medieordfører, Rasmus Jarlov, i en kommentar til Ritzau.

- Informationsfriheden er en af vores mest grundlæggende frihedsrettigheder. Et forbud ville i praksis blot give næring til konspirationsteorier om, at Danmark forsøger at undertrykke arabiske synspunkter, siger han.

- Jeg mener, at vi skal beskytte ytringsfriheden. Også til de ytringer, som vi ikke selv er enige i. Men det er klart, at man kan bruge muligheden for at indbringe sagen for Radio- og TV-nævnet, hvis de overtræder loven, siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

Hvad mener du om Pia Kjærsgaards nye idé? Skriv din kommentar nedenfor.

1 af 2 Beboere i Vollsmose må gerne beholde deres paraboler, mener Pia Kjærsgaard nu. Men de må ikke kunne se de arabiske tv-kanaler Al Jazeera og Al Arabiya. (Foto: Ole Frederiksen)
2 af 2 Formand for Dansk Folkeparti har fået en ny idé. Hun vil have blokeret arabiske tv-kanaler. I går ville hun forbyde paraboler i ghettoer, men det har hun droppet nu. (Foto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere