Manu Sareen overvejer borgmesterpost

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Klaus Bondam, fratræder sit hverv. Den radikale gruppeformand Manu Sareen overvejer at gå efter posten

Manu ved endnu ikke, om han vil være borgmester. (Polfoto/ Jonathan Bjerg Møller)
Manu ved endnu ikke, om han vil være borgmester. (Polfoto/ Jonathan Bjerg Møller)

De Radikales gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, integrationskonsulent Manu Sareen, går nu i tænkeboks, om han vil efterfølge Klaus Bondam på posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Læs også: Klaus Bondam træder tilbage som borgmester.

- Det er så nyt, at jeg ikke har tænkt i de baner endnu. Men nu må jeg først vende det med gruppen, siger Manu Sareen, efter at beskæftigelses- og integrationsborgmesteren har bebudet, at han stopper i københavnsk politik ved udgangen af året.

Manu Sareen takkede sidste år - efter kommunalvalget - nej til et tilbud fra Klaus Bondam om, at han kunne få borgmesterposten. Det skete, efter at Klaus Bondam var kommet i modvind, fordi han kun sikrede sig posten på grund af sin kontroversielle konstitueringsaftale med Dansk Folkeparti og Venstre. En aftale, som også Manu Sareen kritiserede.

Fik langt flere stemmer end Bondam
Manu Sareen fik 7955 personlige stemmer ved kommunalvalget, mens spidskandidaten, Klaus Bondam, kun opnåede 2387 stemmer.

Selv om en rundspørge dengang afslørede, at et flertal af De Radikale kredsformænd mente, at Manu Sareen burde have fået borgmesterposten, så mente gruppeformanden selv, at det ville være utroværdigt at sige ja, efter at han netop havde kritiseret den aftale, som sikrede Det Radikale Venstre posten.

Læs også: De radikale tilbød Manu Saren borgmesterpost.

Klaus Bondam tiltræder den 1. januar en stilling som institutleder ved Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles, der dækker Belgien, Holland og Luxembourg.

- Jeg har stor forståelse for, at Klaus Bondam vil prøve kræfter med noget nyt. Og når det så oven i købet er noget med international kultur, så er det selvfølgelig supergodt for ham, siger Manu Sareen.

Den radikale gruppeformand er samtidig i dag partiets spidskandidat i København ved det næste valg til Folketinget, som skal finde sted senest i november 2011.

1 af 2 Klaus Bondam snød i manges øjne Manu Sareen for borgmesterposten. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 2 Manu ved endnu ikke, om han vil være borgmester. (Polfoto/ Jonathan Bjerg Møller)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere