Løkke afviser EU-traktatændring

Tyskland og Frankrig vil ændre EU's traktat for at straffe økonomisk uansvarlige lande. Men det afviser statsministeren

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vender tommelfingeren nedad over for et tysk-fransk forslag om at tage stemmeretten fra EU-lande, som ikke lever op til Unionens økonomiske krav og regler.

- Det er bestemt ikke groet i vores have, og jeg støtter på ingen måde forslaget om, at et land skal kunne fratages sin stemmeret.

Det siger Lars Løkke Rasmussen efter at have orienteret Folketingets Udenrigspolitiske Nævn og Europaudvalget om forslaget forud for det kommende EU-topmøde.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er der ikke brug for nye økonomiske krav og regler, men snarere at EU's lande lever op til de eksisterende. Samtidig mener statsministeren, at det sidste EU har brug for er en ny traktat - kun et år efter at Lissabontraktaten faldt på plads.

- Hvis et sådan forslag om at kunne fratage et land sin stemmeret - og som vi altså ikke støtter - skulle gennemføres, så ville det kræve en traktatændring, og så skal der være en regeringskonference og en enighed, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren vil dog ikke love at blokere for de to landes forslag. Det sker med henvisning til, at han ikke på forhånd vil 'male mig op i et hjørne'.

- Jeg noterer mig også, at der en betydelig skepsis i andre europæiske hovedstæder, så det er at foregribe begivenhedernes gang, at jeg skulle sidde ene mand tilbage og kæmpe den her sag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Hvis det alligevel skulle komme så vidt, så vil statsministeren lade Justitsministeriet vurdere, om det vil nødvendiggøre en dansk folkeafstemning.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere