Flertal i Folketinget vil ændre asylregler

Politiet giver asylansøgere 'en tyver til en busbillet til Asylcenter Sandholm'", når de kommer til landet. Men det vil et politisk flertal nu stoppe.

Et flertal i folketinget have lavet reglerne om, så asylansøgere ikke bare får en togbillet, og selv skal finde til Asylcenter Sandholm, når de kommer til Danmark. Det skriver DR Nyheder.

Hos ordførerne fra ikke blot de to regeringspartier de Konservative og Venstre, og fra regeringens støtteparti Dansk Folkeparti, men også fra Socialdemokraterne, lyder det samstemmende, at det ikke er godt nok, at politiet bare udstyrer asylsøgere med en billet til Asylcenter Sandholm og en rejsevejledning.

- Det undrer det mig, at politiet ikke mener, det er deres opgave. Det må vi lave det om, så det bliver deres opgave, siger integrationsordfører for de konservative, Naser Khader.

Også Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, mener, at politiet burde kunne gøre det bedre, end 'en tyver til en busbillet til center Sandholm'. Og regeringens støtteparti er også klar i mælet.

- Der skal laves en procedure der er holdbar. Vi risikerer at få terrorister ind, og andre der vil os det skidt. Uden at vi altså har noget styr på hvor asylansøgere befinder sig henne, siger Peter Skaarup, Dansk Folkepartis rets og -integrationsordfører.

Oppositionen vil have ændret reglerne til den model politiet tidligere benyttede sig af.

- Jeg synes vi skal tilbage til sådan som det var før, altså at politiet skal transportere dem der kommer for at søge om asyl op til Sandholmlejren, siger retsordfører hos Socialdemokraterne Karen Hækkerup.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har været tavs i asylsagen, siden hun i fredags kommenterede sagen på den københavnske lokalstation TV2/Lorry. Her udtrykke ministeren, at hun var målløs over, at politiet selv lader asylansøgere udstyret med en busbillet og et kort finde vej til Asylcenter Sandholm.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen