Annonce:
Annonce:

KL frådser i sparetider

Kommunernes topfolk fyrer lystigt tusindvis af skattekroner af på slotsophold, luksushoteller og middage på gourmetrestauranter med ægtefæller, mens landets ældre og børn rammes hårdt af sparekniven

Erik Fabrin er en af dem, der frådser med skattekronerne. (Polfoto/ Mick Anderson)
Erik Fabrin er en af dem, der frådser med skattekronerne. (Polfoto/ Mick Anderson)
Annonce:
Følg Politik

Det afslører en aktindsigt Ekstra Bladet har fået i Kommunernes Landsforening (KL).

Eksempelvis har direktionen i KL de seneste år afholdt halvanden dags seminarer på luksushoteller som Ruths i Skagen og på Hvedholm Slot, hvor prisen har ligget på op til 4.400 kroner pr. deltager.

Herudover har bestyrelsen i KL, som blandt andre tæller Ritt Bjerregaard (A) og Erik Fabrin (V) afholdt middage med ledsagere på eksklusive restauranter som Custom House - og Ledreborg Slot, hvor regningen blev på 58.499 kroner for 53 deltagere.

Frådsen er gået for langt
Dennis Kristensen, formand for Foreningen af Offentligt Ansatte (FOA), hvis medlemmer bliver hårdt ramt af de fem mia. kr., som kommunerne skal spare i 2011, er forarget.

- Hvordan pokker kan tillade sig det? Der kommer jo til at ske en massakre ude i kommunerne til næste år, hvor personalet og borgerne i den grad vil opleve nedskæringer og forringelser, siger han.

Bent Greve, professor i Samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, mener også, at KLs skattebetalte fråds er gået for langt.

Kigger efter billigere priser
- Det sender et rigtig skidt signal. I sparetider bør alle tænke over, hvor de kan spare og om, det nu også er nødvendigt at spise på dyre restauranter med ægtefællen og bo på slotte og luksushoteller, siger han.

I KL mener næstformand Erik Fabrin (V), at bestyrelsesmiddage med ledsagere er rimeligt nok. Han erkender dog, at direktionsseminarerne nok har været for dyre.

­ Det kan da godt være man skulle se sig om efter en anden priskategori, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: