Wilders tavs i retssag

Den antiislamistiske politiker Geert Wilders forholder sig tavs i retssagen mod ham. Han er anklaget for at have opildnet til had mod muslimer

Retssagen mod Geert Wilders blev indledt i Amsterdam i dag. Han risikerer et år i fængsel eller en bøde på omkring 50.000 kroner (Foto: AP Photo/Fred Ernst).
Retssagen mod Geert Wilders blev indledt i Amsterdam i dag. Han risikerer et år i fængsel eller en bøde på omkring 50.000 kroner (Foto: AP Photo/Fred Ernst).

Retssagen mod den antiislamistiske hollandske politiker, Geert Wilders, starter i dag. Han er anklaget for at opildne til had mod muslimer. Geert Wilders er blandt andet anklaget for at kalde islam fascistisk og sammenligne Koranen med Hitlers 'Mein Kampf'. I alt består anklageskriftet af fem punkter.

Retssagen kører hele ugen, men ifølge De Telegraaf forventes sagen ikke at tage så lang tid. Geert Wilders indledte nemlig retsmødet med at bruge sin ret til at tie.

(Se også: Ja til regering med Wilders som støtte)

Risikerer bøde eller fængsel
Hvis han findes skyldig, risikerer han et år i fængsel eller en bøde på omkring 50.000 kroner. Geert Wilders’ Frihedsparti fik under valget i juni 24 pladser ud af 150 i det hollandske underhus. Lørdag godkendte Hollands kristelige demokrater en regeringsaftale, der gør Frihedspartiet til regeringens støtteparti.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri