For at 'hjælpe' 17 tidligere EU-kommissærer 'tilbage på arbejdsmarkedet' efter endt embedsperiode får de alle en overgangsbetaling på mindst 715.000 kroner om året.
Det får de i tre år.
Og det til trods for, at flere af eks-kommissærerne går direkte fra kommissionen og over i velbetalte stillinger andre steder i politik eller i lobbyfirmaer, som Bruxelles er rig på.
Det gælder blandt andre den tidligere handelskommissær Lord Mandelson, hvis selvbiografi, 'Den tredje mand', foreløbig har sikret ham et minimum på fire mio. kroner.
Den tidligere fiskerikommissær Joe Borg, der i dag som fiskerilobbyist, forsøger dagligt at påvirke EU's lovgivning på samme område og får oven i hatten en lille million fra EU-kommissionen.
Blandt topscorerne er Charlie McCreevy, der tidligere var kommissær for det indre marked, og i dag tjener omkring 400.000 alene på en freelancepost som rådgiver for lavprisflyselskabet Ryanair. Oveni kan han så lægge 983.000 kroner fra EU-kommissionen, skriver nyhedssitet EUobserver.
Præsident og udenrigsminister på EU's lønningsliste
Ifølge EU's egne regler bliver overgangsbeløbet reduceret, hvis kommissæren får nyt job.
Dalia Grybauskaite, i dag Litauens præsident, forlod kommissionen i juli 2009, og Franco Frattini, Italiens udenrigsminister siden maj 2008 - er dog begge fortsat på kommissionens lønningsliste, skriver EUobserver.
Lord Mandelson tjener 903.000 kroner om året - hvilket svarer til halvdelen af lønnen han fik for det EU-kommissær-job, Tony Blair i sin tid gav ham.
Han vil kunne kræve sin overgangshyre frem til oktober 2011 - tre efter han genindtrådte i britisk politik. Mandelson er i dag medlem af det britiske overhus, hvorfra han desuden kan hæve 750 kroner i dagsdiæt.
Den karismatiske og rapkæftede Nigel Farage, medlem af EU-parlamentet for det nationalistiske UK Independent tager sig til hovedet over Mandelsons ekstravagance:
- Hvorfor gør han ikke noget nyttigt for en gangs skyld og får sig et rigtig job, spørger han i avisen Daily Mail