Pind afviser korruption med bistandsmidler

Udviklingsminister Søren Pind (V) afviser, at danske bistandsprojekter bestikker Taliban og lokale krigsherrer for at få lov til at bygge skoler

Udviklingsminister Søren Pind: Nej, ingen projekter bliver udført med danske bestikkelsespenge. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen)
Udviklingsminister Søren Pind: Nej, ingen projekter bliver udført med danske bestikkelsespenge. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen)

Udviklingsminister Søren Pind (V), afviser, at danske bistandsmidler går til bestikkelse af oprørsbevægelsen Taliban i forbindelse med byggeri af danske skoler i Helmandprovinsen for at kunne bygge i fred. Det skriver han i sin blog på berlingske.dk.

- Nej! Det er ikke sandheden. Ingen danske projekter bygges med bestikkelse for danske penge! Det er i strid med vores politik på området, og vi gør ikke den slags. Når vi bliver gjort opmærksom på enhver form for korruption og eller fejl, forfølger vi sagerne.

- Så nej. Det er ikke rigtigt ... Siger jeg med træthed og en vis hovedrysten. Om lokale entreprenører for egne penge sikrer sig fred skal jeg ikke kunne sige. Men danske penge bliver ikke brugt til den slags, fastslår Søren Pind på sin blog.

Det har ikke været muligt at træffe Søren Pind for uddybende kommentarer til Jyllands-Postens historie om, at sikkerheden i Helmand-provinsen er så skrøbelig, at det er nødvendigt at bestikke lokale krigsherrer og Taliban for at kunne bygge danske skoler i fred.

Ifølge Jyllands-Posten sender Danmark årligt 479 millioner kroner til Afghanistan - penge, som blandt andet skal bruges til at lære de afghanske børn at læse og skrive. Alene i år modtager uddannelsessektoren 120 millioner kroner til skolebøger og nye skoler.

Statsministeren Lars Løkke Rasmussen (V), der i weekenden besøger de danske soldater i Afghanistan, ønsker søndag ikke at kommentere oplysningerne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.