Nyt netværk: Flere arbejdere på Christiansborg

Socialdemokratisk Arbejdernetværk trætte af akademikervældet i Folketinget - også i egne rækker

Leif Lahn vil have flere arbejdere i Folketinget. (Foto: Ekstra Bladet)
Leif Lahn vil have flere arbejdere i Folketinget. (Foto: Ekstra Bladet)

To dage før starten på den socialdemokratiske kongres i weekenden har et nyt såkaldt Arbejdernetværk inden for partiet set dagens lys.

Netværket ser det som et stort demokratisk problem, at der er nu om dage er forholdsvis få medlemmer af Folktinget med klassisk arbejderbaggrund.

- Vi vil arbejde for, at flere ikke-akademiske uddannede går aktivt ind i politik - og meget gerne også bliver valgt til Folketinget, siger formanden for det nye Arbejdernetværket, folketingsmedlem og tidligere mangeårig havnearbejder Leif Lahn Jensen til ekstrabladet.dk

Alle kan blive medlemmer
- Alt for mange folketingspolitikere har fra starten satset på en politisk karriere. De har taget en politikeruddannelse på universitetet, er blevet kandidater og er så blevet valgt. Men de har ingen erfaring fra rigtige arbejdspladser. Og det er en forkert udvikling og et stort demokratisk problem, siger Leif Lahn.

Alle, der kan tilslutte sig det socialdemokratiske værdigrundlag kan blive medlemmer af netværket.

Næstformanden for netværket er Jesper Trolle, der er faglig aktiv i Dansk Metal og DSU's Faglige Fraktion.

Kasserer er S-folketingsmedlem Lennart Damsbo -Andersen, der har en baggrund som tømrer.

Sikkerhedshjelme til cand. scienterne
Arbejdernetværket får en stand på S-kongressen, hvor S-formand Helle og den øvrige cand. scient-dominerede ledelse kan prøve, hvordan det er at gå med sikkerhedssko, sikkerhedshjelm og drejelstøj som en rigtig arbejder ude i fabrikshallerne.

- Vi har oprettet en facebook-gruppe, lavet flyers og et stort banner, som vil kunne ses på kongressen. Vi håber på at det her bliver en bevægelse i bevægelsen. Dansk Folkeparti har været dygtige til at tale et sprog, som manden på gulvet kan forstå. Vores netværk vil give DF kamp til stregen. De har haft alt for let spil indtil nu ude på arbejdspladserne, mener Lahn.

Arbejder-Taskforce
Arbejdernetværket vil helt konkret indsamle penge, til støtte for arbejderkandidater i valgkampe. Og kandidaterne skal kunne hente konkret støtte hos en valgkamp-taskforce og nyvalgte tillidsfolk skal kunne hente vejledning hos erfarne mentorer.

Netværket vil turnere rundt i kommuner, hvor S især har mistet vælgere til DF.

- DF har haft et rigtigt godt tag i havnearbejderne i Århus. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Men det ændrede sig hen ad vejen, da jeg blev tillidsmand og siden gik ind i politik. Så røg DF bogstaveligt talt i vandet, fortæller Lahn.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen