Forfatter: Lene E's rådgiver bag sletning

Ny bog hævder, at afslørende e-mails om overbetaling af privathospitaler blev slettet efter ordre fra Lene Espersens 'toprådgiver'. SF kalder det 'uhørt'

Både Lars Løkke Rasmussen og Lene Espersen kan stå med en meget dårlig sag. (Foto: Lars Krabbe)
Både Lars Løkke Rasmussen og Lene Espersen kan stå med en meget dårlig sag. (Foto: Lars Krabbe)

Forfatterne bag en ny bog, som hævder, at regeringen har beordret sletning af belastende oplysninger om overbetaling af privathospitalerne, sætter nu navn på, hvem der gav ordren:

- Det er en af Lene Espersens toprådgivere, der udstak ordren om at slette mailene, siger journalist Tanja Frederiksen, der holder fast i bogens budskab og siger, at de har dokumentationen på plads.

Tanja Frederiksen er, sammen med valgforsker på Københavns Universitet Sigge Winther Nielsen, forfatter til biografien 'Projekt Løkke' om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

I bogen beskriver de to forfattere, hvordan embedsmænd fra Sundheds- samt Økonomi- og Erhvervsministeriet fik ordre til at slette e-mails om en intern rapport, der skulle dokumentere, at det offentliges betaling til privathospitalerne var 25 procent for høj.

Gav ordre om sletningen
Interessen for rapporten opstod i marts sidste år, fordi De Konservatives formand, Lene Espersen, annoncerede, at der var belæg for at spare 25 procent på privathospitalerne. Oplysningen var imidlertid kontroversiel, da Lars Løkke Rasmussen som daværende sundhedsminister i perioden fra 2001 til 2007 stod fader til VK-regeringens 'udvidede frie sygehusvalg'.

Ifølge bogen måtte Lene Espersen da også ikke alene trække i land. Der blev givet ordre til en 'håndfuld embedsmænd' om at slette alle e-mails, der kunne indeholde oplysninger om den interne rapport.

Flere juridiske eksperter kalder det et brud på loven og med grundlæggende forvaltningsprincipper, hvis oplysningerne i bogen er korrekte.

Oppositionen kræver en forklaring på de nye oplysninger.

- Det er selvfølgelig helt uhørt og uset, hvis Lene Espersen og/eller hendes toprådgiver på den måde har forsøgt at forhindre, at der tilgik Folketinget og offentligheden oplysninger om overbetalingen, siger SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere