Derfor holder Helle papirerne hemmelige

Stephen Kinnock bevæger sig i en skattemæssig gråzone på grund af møder i Danmark

(Foto: Thomas Lekfeldt)
(Foto: Thomas Lekfeldt)

Skats afgørelse, der giver skattefrihed til S-formandens mand, Stephen Kinnock, i årene 2007, 2008 og 2009, er langtfra så klar, som S-formand Helle Thorning-Schmidt påstod fredagen igennem.

Det er formentlig baggrunden for, at S-formanden har valgt at hemmeligholde den ni sider lange sagsfremstilling – selv om både hun selv og hendes skatterådgiver, Frode Holm, tidligere har udtalt, at Skats afgørelse i sin helhed ville blive fremlagt for offentligheden.

Skattemæssig gråzone
En pæn del af Skats sagsfremstilling er en gennemgang af Stephen Kinnocks arbejdsrelaterede møder i København i perioden 2007-2009.

Det fremgår direkte af sagsfremstillingen, at Kinnock med afholdelsen af arbejdsrelaterede møder i København bevæger sig ind i en skattemæssig gråzone, hvor hvert enkelt møde i princippet risikerer at gøre Kinnock skattepligtig i Danmark. Det oplyser flere kilder uafhængigt af hinanden til Ekstra Bladet.

Ukendte arbejdsmøder
Helle Thorning-Schmidt har hidtil kun indrømmet, at hendes mand havde et enkelt arbejdsrelateret møde i København i begyndelsen af august 2009, men i Skats sagsfremstilling indgår flere hidtil ukendte arbejdsrelaterede møder fra 2007-2008, hvor Kinnock var ansat for British Council, i Rusland, Sierra Leone og England, erfarer Ekstra Bladet.

Hviler på et skøn
Skats ni sider lange sagsfremstilling gennemgår tidligere afgørelser i Skatterådet vedrørende udlandsdanskere, der har arbejdsrelaterede møder i Danmark.

Gennemgangen viser, at afgørelserne fra Skatterådet peger i hver sin retning. Skat har derfor ladet tvivlen komme Stephen Kinnock til gode og afgjort, at møderne samlet set ikke har gjort ham skattepligtig i Danmark i hvert af de tre år.

Kinnocks skattefritagelse hviler derfor reelt på et skøn. Helle Thorning-Schmidt har ikke ønsket at kommentere Ekstra Bladets oplysninger. S-formandsparrets skatterådgiver Frode Holm ønsker heller ikke at kommentere sagen.