Sverigedemokrater måtte opgive valgmøder

Partiet Sverigedemokraterna måtte onsdag aflyse to valgmøder. Et af stederne kunne politiet ikke garantere for partilederens sikkerhed

Sverigedemokraternes leder Jimmi Åkesson møder her sit danske forbillede Pia Kjærsgaard. (Polfoto)
Sverigedemokraternes leder Jimmi Åkesson møder her sit danske forbillede Pia Kjærsgaard. (Polfoto)

Lederen af det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna, Jimmy Åkesson, måtte onsdag aften opgive at tale ved et valgarrangement i Karlstad.

Politiet kunne ikke garantere for sikkerheden, siger en talsmand til svensk tv.

Et stort antal mennesker, heriblandt flere moddemonstranter, havde indfundet sig på den plads i Karlstad, hvor Åkesson skulle tale.

Ikke forsvarligt at gennemføre
Selv om politiet var til stede med 25 mand og to hundepatruljer, var det ikke forsvarligt at gennemføre arrangementet, siger polititalsmanden.

Tidligere på dagen blev Sverigedemokraternas møde i Norrköping aflyst, fordi partiet havde fået oplysninger om, at det ville blive afbrudt af demonstranter. Derfor valgte partiet selv at aflyse.

På torvet i Eskilstuna blev et møde med partisekretær Björn Söder gennemført som planlagt, men politiet oplyser, at valgmødet blev forstyrret af larmende moddemonstranter.

1 af 2 Tidligere på måneden gennemførte Sverigedemokraterne et vælgermøde i Högaäs i Skåne. Pia Kjærsgaard deltog. (Polfoto)
2 af 2 Sverigedemokraternes leder Jimmi Åkesson møder her sit danske forbillede Pia Kjærsgaard. (Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer