Moskvas viceborgmester flygtet til udlandet

Han er sigtet for magtmisbrug, korruption og bestikkelse

51-årige Alexander Rjabinin er flygtet fra Rusland - fordi er mistænkt for bl.a. korruption. (PR-billede)
51-årige Alexander Rjabinin er flygtet fra Rusland - fordi er mistænkt for bl.a. korruption. (PR-billede)

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Alexander Rjabinin, den 51-årige viceborgmester i Moskva, der er sigtet for magtmisbrug, pengeafpresning og modtagelse af bestikkelse, er flygtet til udlandet, oplyser efterforsknings-komite ved Ruslands statsadvokatur.

- Den højtstående embedsmand mistænkes for at have modtaget bestikkelse, men han har valgt at stikke af, bekræfter Alexander Bastrykin, landets chefefterforsker, overfor regeringsavis Rossijskaja Gazeta.

Magtfulde venner
Allerede i marts rejste den russiske statsadvokat korruptions-sigtelse mod den indflydelsesrige viceborgmester, men hans magtfulde venner, herunder Moskvas omstridte borgmester Jurij Lusjkov, har brugt deres politiske indflydelse på at få anklagemyndighederne til at droppe sagen.

Siden da er det kommet frem, at Alexander Rjabinin angiveligt var involveret i pengeafpresning, og modtog en herskabslejlighed på 200 kvadratmeter i Moskvas centrum som bestikkelse fra en forretningsmand til gengæld for at give ham bevillig til byggekontrakter.

Ruslands rigeste embedsmand
Alexander Rjabinins chef, den 73-årige Moskvas borgmester Jurij Lusjkov, har også været mistænkt for korruption og magtmisbrug i årevis.

Men takket være sin loyalitet overfor Ruslands magtparti Det Forenede Rusland og premierminister Vladimir Putin, lykkedes det ham at slippe helskindet fra alle anklager.

Ifølge det amerikanske magasin Forbes er Jurij Lusjkov den rigeste embedsmand i landet med en formue svarende til 5.9 milliarder kroner. Hans kone Jelena Baturina, som kontrollerer bl.a. Moskvas byggebranche og ejendoms-sektor, er Ruslands rigeste kvinde med 17 milliarder kroner i pengetanken.

Umiddelbart efter at de russiske anklagemyndigheder har afsløret, at den korruptions-sigtede viceborgmester skjuler sig i udlandet, meddelte Moskvas borgmesterkontor, at Alexander Rjabinin er på tre dages ferie i Taigaskoven i Arkhangelsk-regionen i den nordlige del af Rusland.

Den lokale guvernør har officielt benægtet at den efterlyste viceborgmester befinder sig i regionen.

0 kommentarer
Vis kommentarer