Annonce:
Annonce:

Sådan ser en regering med Pia K. ud

VOK-regering efter næste valg? DF-lederen må lede efter egnede folk uden for Borgen

Pia Kjærsgaard, Kristian Thulsen Dahl og Peter Skaarup er selvskrevne til ministerroller, hvis Dansk Folkeparti kommer i regering. (Polfoto/ Tariq Mikkel Khan)
Pia Kjærsgaard, Kristian Thulsen Dahl og Peter Skaarup er selvskrevne til ministerroller, hvis Dansk Folkeparti kommer i regering. (Polfoto/ Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Politik

Frygter du islamisternes stigende magt? Vil du gerne være minister? Er du lidt kendt? Så er det måske en god ide, at du melder dig ind i Dansk Folkeparti inden næste valg.

For genvinder blå blok magten, og kommer DF i regering, så må parti-dronning Pia Kjærsgaard kigge sig om efter egnede ministeremner uden for folketingsgruppen.

Sådan lyder vurderingen fra centrale kilder på Christiansborg.

Det er egentlig ikke, fordi man i folketingsgruppen ikke kan finde fire-fem gode navne med erfaring og evne til at sætte sig til rette i ministerbilerne.

De fire sikre kort er Pia og drengene; Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup og Søren Espersen.

Men bliver de alle ministre, så vil gruppen stå tilbage uden profiler og uden styring. Og det scenarie skræmmer partiet med rødder i Fremskridtspartiet og alle deres problemer med ' landsbytosser'.

Annonce:

Spin eller mulighed
De øvrige DF-folketingsmedlemmer er enten uprøvede, ikke-egnede eller for gamle, lyder den hårde dom. Blandt de aldrende er præsterne og fætrene Søren Krarup og Jesper Langballe.

Derfor er det nødvendigt at lede uden for de sædvanlige snævre DF-kredse for at finde de mellem fire og syv mulige nye DF-ministre.

Diskussionen om en mulig VOK-regering fik en vitamin-indsprøjtning, da Liberal Alliance for to uger siden pludselig på deres sommergruppemøde bekendtgjorde, at de ikke havde noget imod at se DF'erne i regering. Stik imod tidligere meldinger.

Ugen efter brugte en trængt S-formand, Helle Thorning-Schmidt, den melding aktivt og slog fast som et faktum, at Pia Kjærsgaard kommer i regering, hvis Lars Løkke Rasmussen ( V) bliver statsminister. Og lige på det punkt har S og DF en fælles interesse. Begge partier ønsker, at vi tager muligheden for en VOK-regering alvorligt. S for at skræmme, DF for at fremstå ansvarlige og betydningsfulde.

De konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, undlod at tage afstand.

Annonce:

Fortalerne for, at en VOKregering er realistisk, peger på, at det kan blive den eneste mulighed for statsminister Lars Løkke Rasmussen efter valget. Går V og K tilbage, DF og Liberal Alliance frem, så er det svært at se en smal VK-regering balancere mellem de to voksende selvbevidste og dybt uenige partier.

Så er det trods alt lettere med en VOK-regering, som kun skal give indrømmelser til et parti, Liberal Alliance.

Men nogle regeringskilder anser hele snakken om en VOK-regering som det rene tankespind. Et af argumenterne er, at DF er så EUkritiske.

Kan man sende en EU-modstander til Bruxelles til vigtige minister-forhandlinger på Danmarks vegne? Så minister-ivrige kendisser med hang til DF-synspunkter skal ikke føle sig for sikre. Spillet om en VOK-regering er kun lige begyndt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: