Homo-hadende minister til ramadanmiddag

Tyrkisk familieminister har kaldt homoseksualitet for en 'sygdom'. Dansk Folkeparti kritiserer, at hun er inviteret til Ramadan-middag på Christiansborg

Tyrkiets familieminister,  Selma Aliye Kavaf (tv.) her sammen med den italienske familieminister, Maria Carfagna (th). (Arkivfoto: AP)
Tyrkiets familieminister, Selma Aliye Kavaf (tv.) her sammen med den italienske familieminister, Maria Carfagna (th). (Arkivfoto: AP)

En af deltagerne i den omstridte Ramadan-middag, som holdes på Christiansborg, kritiseres nu for at være kommet med fordomsfulde udtalelser om homoseksuelle.

Tyrkiets familieminister, Selma Aliye Kavaf, vakte tidligere på året opsigt i sit hjemland, da hun blandt andet fortalte avisen Hurriyet, at 'homoseksualitet er biologisk uorden, en sygdom som bør kureres'.

Familieministeren erklærede sig da også som modstander af homoseksuelle ægteskaber.

Dobbeltmoralsk
Formanden for Folketinget socialudvalg, Martin Henriksen (DF), kalder det 'dobbeltmoralsk', at SF's socialordfører, Özlem Sara Cekic - som arrangerer middagen samme med avisen Zaman Scandinavia - har inviteret Selma Aliye Kavaf.

- Det er jo overraskende, at SF - som altid slår sig op på at forsvare de homoseksuelles rettigheder - inviterer en person ind på Christiansborg, som er kommet med så voldsomme udtalelser om de homoseksuelle. Det skylder Özlem Sara Cekic en forklaring på, siger Martin Henriksen.

Socialministeren deltager
Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har takket nej til at deltage i middagen, som afslutter muslimernes årlige fastemåned, ramadanen, så har blandt andre socialminister Benedikte Kiær (K) og tidligere overrabbiner Bent Melchior meldt deres ankomst til middagen om aftenen den 6. september i Snapstinget på Christiansborg.