Helle kender SKAT's afgørelse

Derfor er hun så cool - har sandsynligvis under hånden fået at vide at Stephen Kinnock vil få en 'ren erklæring' fra SKAT

Thorning har sandsynligvis fået beskeden om, at ægtemanden får en 'ren erklæring'. (Foto: Mick Anderson)
Thorning har sandsynligvis fået beskeden om, at ægtemanden får en 'ren erklæring'. (Foto: Mick Anderson)

S-formand Helle Thorning-Schmidt kender sandsynligvis allerede indholdet i SKAT's kommende afgørelse vedrørende skatteundersøgelsen af hendes mands skatteforhold i perioden 2007-2009.

Meget tyder på at S-formanden allerede et par dage har vidst, at der er udsigt til en 'ren erklæring' fra SKAT. Og at hun af samme grund optræder meget skråsikker i sin sag.

S-formandsparrets skatterådgiver Frode Holm antyder kraftigt over for ekstrabladet.dk, at han kender det nærmere indhold af erklæringen. Og at han har har haft den viden nogle dage. Frode Holm har i mange år arbejdet hos netop SKAT. Og han har så selvfølgelig i givet fald hvisket sin viden videre til sine klienter.

Holms viden
Frode Holm siger til ekstrabladet.dk, at han forventer 'en fuldstændig ren erklæring' fra SKAT vedrørende årene 2007, 2008 og 2009 senest i næste uge.

- Min klare forventning er, at undersøgelsen ledsages af en erklæring, der fastslår, at Kinnock efter reglerne betalte skat i England i årene 2007 og 2008, at Stephen Kinnock er skattehjemhørende i Danmark fra 2009, og endelig som det tredje, at han er skattefastsat i overensstemmelse med den indleverede selvangivelse.

Holm betegner en sådan erklæring med det nævnte indhold som 'en ren erklæring', der beviser, at Thorning-Schmidt og hendes gemal har båret sig korrekt ad.

Problemet: DK eller ej
Han erkender, at en sådan erklæring ikke opklarer spørgsmålet om, om Kinnock skal betale skat i Danmark eller ej:

- Det er jo nu et hypotetisk spørgsmål i og med at Kinnock har indgivet sin selvangivelse i Danmark og har bedt om at være skattehjemhørende i Danmark. SKAT begiver sig ikke af med at besvare hypotetiske spørgsmål. Nu bliver situationen, at Kinnock løbende gennem 2009 har betalt indkomst skat af sin indkomst i Schwiez, at han bliver skattehjemhørende i Danmark - og så vil de danske skattemyndigheder simpelthen modregne i det beløb, som Kinnock allerede har betalt til Schweiz.

- Ville Stephen Kinnock mon have bedt om at blive skattehjemhørende i Danmark, hvis ikke hans skatteforhold var indevendt af pressen?

- Se det spørgsmål er slet ikke mit bord. Jeg har hjulpet parret med at gøre Kinnock skattehjemhørende i Danmark. Det bliver han nu. Hvad der har været situationen - eller ikke situationen - bagud, er ikke mit bord, siger Frode Holm til ekstrabladet.dk

Alt forberedt
Frode Holm antyder tilmed over for ekstrabladet.dk at også omstændighederne omkring offentliggørelsen af den kommende erklæring fra SKAT allerede i flere dage har været nøje planlagt af S-toppen:

- Min klare forventning er, at Socialdemokraterne vil offentliggøre erlæringen fra SKAT i sin helhed og i uredigeret form. PÅ den måde får offentligheden det klareste billede af SKAT's afgørelse, siger Frode Holm til ekstrabladet.dk

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen