Obama fortryder ikke moske-forsvar

Præsident Barack Obama står ved sin udtalelse om moske tæt på Ground Zero i New York

Præsident Obama var i delstaten Ohio for at tale om den amerikanske økonomi, da moske-spørgsmålet igen løb med overskrifterne. (Foto: AP)
Præsident Obama var i delstaten Ohio for at tale om den amerikanske økonomi, da moske-spørgsmålet igen løb med overskrifterne. (Foto: AP)
Følg Politik

USA's præsident Barack Obama fortryder ikke sit forsvar af en ny moske nær Ground Zero i New York, hvor knap 3000 mennesker blev dræbt af militante muslimer. Det slog han fast, da han onsdag blev konfronteret med det omstridte spørgsmål under et besøg i Colombus, Ohio.

- Svaret er: Jeg fortryder intet, lød det kort, men klart, fra præsidenten.

Barack Obama vadede ellers direkte ind i et politisk stormvejr, da han i sidste uge erklærede, at muslimer har ret til at bygge en moske på privat grund i USA – også selv om grunden ligger et stenkast fra stedet, hvor World Trade Center styrtede sammen efter terrorangrebet den 11. september 2001.

Læs også: Obama på slingrekurs

- Muslimer har den samme ret til at praktisere deres religion som alle andre i dette land, sagde præsidenten i en tale om religionsfrihed under en islamisk festmiddag i Det Hvide Hus fredag aften.

Selv om Obama efterfølgende trak lidt i land og stillede spørgsmålstegn ved 'visdommen' i at opføre moskeen få hundrede meter fra Ground Zero, er sagen blevet varm politisk kartoffel.

Obama har derfor heller ikke modtaget meget støtte fra sit demokratiske bagland, der frygter, at emnet kan komme til at dominere det kommende midtvejsvalg til USA's Kongres.

Ude af trit med befolkningen
Det republikanske parti føler, at det står med en klar vindersag og beskylder præsidenten for at være ude af trit med befolkningen. Og det er han tilsyneladende også i dette spørgsmål. Alle meningsmålinger peger nemlig på, at to-tredjedele af amerikanerne er modstandere af moskeen.

Læs også: Muslimer holder fast

Guvernør i New York, David Paterson, siger, at han vil forsøge at løse striden ved at tilbyde folkene bag moske-byggeriet en ny byggegrund, men det er hidtil endt uden resultat.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde