Annonce:
Annonce:

Villys kronprins på ydmyg fjerdeplads

Thor Möger Pedersen, SF's unge næstformand, får svært ved at komme i Folketinget - stemt ned på fjerdeplads i

Den unge Thor Möger Pedersen må nok indstille sig på at blæse balloner til andres fest en periode endnu - han blev nummer fire af tre mulige...(Foto: Carsten Andreasen/Polfoto)
Den unge Thor Möger Pedersen må nok indstille sig på at blæse balloner til andres fest en periode endnu - han blev nummer fire af tre mulige...(Foto: Carsten Andreasen/Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Thor Möger Pedersen, nuværende SF-næstformand og partistrateg, må måske droppe drømmen om at komme i Folketinget efter næste valg.

Thor Möger forsøger at blive valgt i Københavns Omegns Storkreds - men det gør også bl.a. garvede SF'ere som den tidligere formand Holger K. Nielsen og dennes folketingskollega Pernille Frahm.

Indsigtsfulde SF'ere har tidligere over for Ekstra Bladet givet udtryk for, at disse tre nok vil lande på tre af opstillingslistens fire øverste pladser. Men da SF i denne storkreds opererer med en såkaldt partiliste, hvor rækkefølgen på listen stort set alene afgør, hvem der vælges, og da SF trods pæne meningsmålinger ikke skal regne med mere end tre mandater, duer det ikke at blive nummer fire på listen.

Annonce:

Holger K. klart i spidsen
Og det er Thor Möger Pedersen blevet i urafstemningen blandt SF'erne i storkredsen, viste det sig i dag.

- Under normale omstændigheder vil han ikke opnå valg. Selvfølgelig kan vælgerne synes noget andet, men da det er partiliste, skal der rigtig meget til for at ændre på det, siger Poul Reher Jensen, formand for SF i storkredsen.

Holger K. Nielsen tog den første plads i storkredsen med 690 stemmer, mens Bilal Ineksi fik 397 stemmer. Den tredje og vigtige plads gik til SF-veteranen Pernille Frahm, der fik 263 stemmer, mens Thor Möger Pedersen måtte nøjes med 185 stemmer.

Formand ikke overrasket
Poul Reher Jensen ser ikke de store overraskelser i resultatet. Bilal Ineksi har formentlig haft glæde af, at der i SF er kommet mange nye medlemmer med indvandrerbaggrund.

- Det overrasker mig ikke, at Thor Möger Pedersen kun får en fjerdeplads. Godt nok er han lige blevet næstformand, men før det var han et ubeskrevet blad i partiet, siger Poul Reher Jensen.

Annonce:

- Mange i partiet vil sige, at de andre kandidater har de kendt i et stykke tid og dem kan de stå inde for, vurderer Poul Reher Jensen.

Mistanke om adressetyveri
Op til afstemningens afslutning har Thor Möger været udsat for en del kritik, da en række partimedlemmer beskyldte ham for at have tyvstjålet medlemsadresser på Christiansborg.

Storkredsens formand, Poul Reher Jensen, bekræftede beskyldningerne over for Ekstra Bladet:

- Der blev på et opstillingsmøde rettet alvorlige beskyldninger mod Thor . Det fik bestyrelsen til at skrive til SF's landledelse for at høre, om der er hold i beskyldningerne eller ej, oplyser kredsformanden, der ikke selv har nogen mening om sagen, fortalte han.

Beskyldningen mod Thor gik på, at han via sine forbindelser på borgen uretmæssigt har skaffet sig adgang til medlemsadresser, og kun derfor kunne sende valgmateriale bredt rundt til medlemmer i storkredsen.

Hans egne netværk
SF's landssekretær Turid Leirvold frikendte dog Thor Möger .

Annonce:

- Vores undersøgelser viser, at der ikke er udleveret adresselister på SF-medlemmer til Thor . Han har ganske rigtigt af egen drift tilskrevet en række partimedlemmer derude, men adresserne har han skaffet via sine egne netværk, sagde Leirvold til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: