DF: Stop al ikke-vestlig indvandring

Dansk Folkeparti kræver et totalt stop for al ikke-vestlig indvandring. Pia Kjærsgaard advarer regeringen fra at tage afstand fra forslaget for ikke at skade det politiske samarbejde

Følg Politik

Dansk Folkeparti har på sit årlige sommermøde besluttet, at kræve et totalt stop for alle indvandrere fra ikke-vestlige lande.

- Vi skal begrænse - hvis ikke helt stoppe - indvandringen fra ikke-vestlige lande. Det er en møllesten om vores økonomi, sagde Peter Skaarup på et pressemøde i Stouby.

Her mødte han pressen sammen med Kristian Thulesen Dahl og partiets formand Pia Kjærsgaard.

- Velfærdssamfundet kan ikke bestå, hvis folk ikke vil arbejde og lære sproget. Det er de ikke-vestlige indvandrere, der ikke bidrager nok, sagde han.

For lille til parallelsamfund
Den opsigtsvækkende udmelding stjal billedet, og Pia Kjærsgaard blev snart efter bedt om at uddybe kravet, som Dansk Folkeparti ønsker regeringens opbakning til at få vedtaget.

- Vi vil ikke have folk i Danmark, som ikke vil være en del af det danske samfund. Danmark er for lille til parallelsamfund. Folk fra lande som Afghanistan og Pakistan har længe givet os problemer, lød det fra partiformanden.

Adspurgt, om Dansk Folkeparti vil gå til valg på at holde ikke-vestlige indvandrere ude af Danmark svarede hun:

Deltag i afstemningen:Skal Danmark sige nej til alle fra ikke-vestlige lande?

- Udlændingepolitikken er et område, der i dén grad vil blive debatteret. Hvis der bliver ført valg på udlændingepolitikken, vil det give Dansk Folkeparti vind i sejlene.

Hun opfordrede samtidig regeringen til at 'klappe hesten' og ikke med det samme afvise at samarbejde med Dansk Folkeparti om forslaget.

- Regeringen skal gennemtænke, hvad man siger. De har jo også ting, de vil have igennem. Lars Løkke skal tænke over, hvad han siger, sagde hun på pressemødet.

Herunder kan du læse udvalgte citater fra pressemødet:

Pia Kjærsgaard: Vil vil bevare og udbygge vores velfærdssamfund. Vi skal skærpe tilsynet med hjemmeplejen.

Pia K.: Mange hjemmehjælpere er i al for høj grad overladt til sig selv. Ledelserne skal op på mærkerne og stramme sig an.

Pia K.: De ældre skal vide, hvor lang tid der er afsat til dem.

Pia K.: Det går ikke, at så mange ikke-vestlige indvandrere er så inaktive og uproduktive i samfundet.

Pia K.: Man er nødt til at kæde antallet af ikke-vestlige indvandrere sammen med opretholdelsen af vores velfærdssamfund.

Peter Skaarup: Forudsætningen for at bevare og udbygge velfærdssamfundet er at bevare det trygge samfund, vi har. Men der er en stigende bekymring for f.eks. bandekriminalitet, våben i bylivet, indbrud og hjemmerøverier.

Peter S.: Efterhånden som bandepolitiet er blevet bedre til at få fat på bandemedlemmerne - både indvandrere og rockere - er fængslerne blevet mere belastede. Vi lægger op til at antallet af lukkede fængsler stiger markant.

Peter S.: Vilkårene for at blive sat i fængsel skal ændres. Det skal ikke være så liberalt længere.

Peter S.: Vi huser i de danske fængsler mange udenlandske statsborgere i længere tid. Det koster ressourcer og penge.

Peter S. Vi lægger op til, at de 'rabatter', som bliver lavet, hvis man laver flere forskellige kriminaliteter, droppes. De mildere ting skal ikke frafaldes.

Peter S.: Vi skal skærpe grænsekontrollen. Der skal bruges flere toldere og indsatsen skal opjusteres kraftigt.

Peter S.: Vi har et velfærdssamfund, der er båret af, at folk betaler det via skatten. Men vi har nogle grupper, der gerne vil modtage, men ikke betale.

Peters S.: Velfærdssamfundet kan ikke bestå, hvis folk ikke vil arbejde og lære sproget. Det er de ikke-vestlige indvandrere, der ikke bidrager nok.

Peter S.: Vi skal begrænse - hvis ikke helt stoppe - indvandringen fra ikke-vestlige lande. Det er en møllesten om vores økonomi.

Kristian Thulesen Dahl: Vi skal blive bedre til genoptræning af de mennesker, som ellers vil gå på førtidspension. F.eks. hjerneskadede og hjertepatienter.

Pia K.: Vi vil ikke have folk i Danmark, som ikke vil være en del af det danske samfund. Danmark er for lille til parallelsamfund.

Pia K.: Folk fra lande som Afghanistan og Pakistan har længe givet os problemer.

Pia K.: Udlændingepolitikken er et område, der i dén grad vil blive debatteret. Hvis der bliver ført valg på udlændingepolitikken, vil det give Dansk Folkeparti vind i sejlene.

Pia K.: Regeringen skal gennemtænke, hvad man siger. De har jo også ting, de vil have igennem. Lars Løkke skal tænke over, hvad han siger.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.